Δημήτρης Ιωαννίδης: Θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Σαμαρά

Special

Το ελληνόπουλο της Φορτούνα Σιτάρντ μίλησε στο Capitano.gr για τα όνειρα του, το θαυμασμό του για τον Γιώργο Σαμαρά, το πρότζεκτ του ΟΦΗ, αλλά και τη γνωριμία του με τον Κρις Μπράουν.

Ο ολλανδικός σύλλογος είναι-τρόπον τινά-συνδεδεμένος με τον Όμιλο, αφού στα μέσα της περασμένης περιόδου πήρε από’ κει τον Μπράουν, ενώ φέτος απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Σεμέντο.

Η Φορτούνα, μάλιστα, διαθέτει ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της, καθώς από τον Ιούλιο του 2018 έχει στο δυναμικό της τον Δημήτρη Ραφαήλ Ιωαννίδη.

Ο 20χρονος (13/02/2000) ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στο Έσσεν της Γερμανίας, όμως έχει ρίζες από τη Βέροια, την οποία επισκέπτεται αρκετά συχνά.

Η φυσική του θέση είναι στη μεσαία γραμμή, ως «8άρι», ωστόσο με το σύλλογο του Σιτάρντ παίζει και σαν ακραίο μπακ σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει και τα δύο πόδια και πρόκειται για ένα χαφ box-to-box. Την τρέχουσα σεζόν, μάλιστα, «έγραψε» και τις 2 πρώτες συμμετοχές του στην Eredivisie.

Ο ταλαντούχος παίκτης μένει στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και καθημερινά… αλλάζει χώρα για ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα της ομάδας του, αν και το σπίτι του απέχει μόλις 45 λεπτά από το προπονητικό κέντρο. Ο Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στο Capitano.gr και αποκάλυψε τους στόχους του, αλλά και τα όνειρα του.

Το ολλανδικό ποδόσφαιρο δίνει ευκαιρίες

Το πρώτο, βέβαια, μεγάλο του όνειρο το πραγματοποίησε την τρέχουσα σεζόν, όταν «συστήθηκε» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Ακόμη θυμάμαι το ντεμπούτο του. Ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Άλκμααρ. Ήταν μοναδικό το συναίσθημα. Μπορεί να χάσαμε, όμως ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα.

Θέλω να καθιερωθώ στη Φορτούνα. Είναι η ομάδα μου και μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ. Συγκαταλέγω την Eredivisie στο κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Διαθέτει δυνατές ομάδες, όπως ο Άγιαξ, η Φέγενοορντ, η Αϊντχόφεν. Eίναι γρήγορο, τεχνικό και έχει νεανικό προφίλ.

Προσφέρει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίξουν και να εξελιχθούν. Όπως όλοι, βέβαια, έτσι κι εγώ κάνω όνειρα. Ένα από τα μεγαλύτερα μου είναι ν’ αγωνιστώ σε σύλλογο της Bundesliga. Ήταν κάτι που ήθελα από μικρός», δήλωσε αρχικά ο Ιωαννίδης.

ioansi3.jpg#asset:205552


«Μακάρι να έχω την πορεία του Sam»

Μπορεί να μην έχει ζήσει καθόλου στην Ελλάδα, μιας έρχεται μονάχα για τις διακοπές του, όμως 20χρονος ποδοσφαιριστής παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει «εικόνα» και για τον ΟΦΗ.

«Παρακολουθώ όσο μπορώ την Super League 1. Ξέρω, επίσης, ότι ο ΟΦΗ πήρε το «εισιτήριο» για το Europa League και ότι έχει ξεκινήσει τελευταία μια σοβαρή προσπάθεια.

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια, μάλιστα, είχα γνωριστεί σε αγώνα της Κ23 με τον Κρις Μπράουν. Είναι πολύ ευχάριστος και καλός άνθρωπος», επεσήμανε, ενώ σε ερώτηση για τον αν ξέρει πως ο αντιπρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Σαμαράς, ξεκίνησε επαγγελματικά το ποδόσφαιρο στην Ολλανδία, ο Ιωαννίδης απάντησε: «Ναι, ξέρω φυσικά ότι άρχισε από την Χέερενφεεν. Έκανε τεράστια καριέρα. Ποιος δε θα ήθελα να πετύχει κάτι ανάλογο; Να παίξει στο Champions League και σε Μουντιάλ και σε Euro. Μακάρι να έχω την πορεία του και να καταφέρω τόσα πολλά σπουδαία πράγματα».

ioansi4.jpg#asset:205553

«Μεγάλη τιμή η Εθνική»

Ο Ιωαννίδης δεν κρύβει την αγάπη του για την Ελλάδα και τη «δίψα» του να φορέσει τη «γαλανόλευκη». Μέχρι σήμερα έχει κάνει μονάχα κάποιες προπονήσεις με την Εθνική Νέων, αλλά το «σενάριο» να παίξει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον δελεάζει.

«Είμαι Έλληνας και αγαπώ τη χώρα μου, έστω και αν γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία. Στις αρχές του 2019 είχα πάρει μέρος σε προπονήσεις της Κ19, που με είχε καλέσει ο κ. Γκούμας. Είναι μεγάλη τιμή να παίζεις για την Εθνική και μακάρι να μπορέσω ν’ αγωνιστώ και εγώ. Είναι ακόμη ένα όνειρο για μένα, που θέλω να πραγματοποιήσω», υπογράμμισε σχετικά.

Το ενδεχόμενο, βέβαια, να παίξει σε ελληνικό σύλλογο δεν περνάει προς το παρόν από το μυαλό του και τονίζει: «Είμαι παίκτης της Φορτούνα και εδώ είμαι πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος με τα πάντα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να του φέρει η επόμενη μέρα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.