Δημοπρατείται το πρότζεκτ στην περιοχή του Λίντο

13:50 | 24/05/2021

​Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΑΚΗ, το φιλόδοξο πρότζεκτ, που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 12.5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή νέας 33αρας κλειστής πισίνας δίπλα στο υφιστάμενο κολυμβητήριο Ηρακλείου, αλλά και την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού προπονητηρίου δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, για μπάσκετ, βόλει, γήπεδα τένις, πίστα σκειτμπορντ , γήπεδο μπιτς βόλει με προοπτικές να φιλοξενεί διοργανώσεις και δυο γήπεδα 3on 3.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΑΚΗ, το φιλόδοξο πρότζεκτ, που χρηματοδοτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με 12.5 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή νέας 33αρας κλειστής πισίνας δίπλα στο υφιστάμενο κολυμβητήριο Ηρακλείου, αλλά και την κατασκευή ενός ακόμη κλειστού προπονητηρίου δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο, για μπάσκετ, βόλει, γήπεδα τένις, πίστα σκειτμπορντ , γήπεδο μπιτς βόλει με προοπτικές να φιλοξενεί διοργανώσεις και δυο γήπεδα 3on 3.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού «η προσπάθεια μας είναι το ταχύτερο δυνατόν και επισπεύδοντας όσο μπορούμε τις διαδικασίες μικραίνοντας τους χρόνους και τις απαιτήσεις, να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ημερομηνία δημοπράτησης των δυο μεγάλων έργων που θέλουμε να γίνουν στο Λίντο. Δεύτερη κλειστή πισίνα 33αρα, όπου θα φιλοξενεί φυσικά και πόλο, αλλά θα καλύπτει και τις ανάγκες των κολυμβητικών σωματείων, σωστά γραφεία διοικήσεων, σωματείων, αλλά και χώρο αναμονής με ένα ωραίο καφέ για τος γονείς. Ακόμη δημιουργούμε ουσιαστικά ένα δεύτερο κλειστό γυμναστήριο, δίπλα στο Λίντο. Κλειστό για προπόνηση μπάσκετ, βόλει, γήπεδα τένις, πίστα σκέιτμπορντ που είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα, γήπεδο μπιτς βόλει με προοπτικές να φιλοξενεί διοργανώσεις και δυο 3on 3. Eνα συγκρότημα, που θα είναι στολίδι».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα αθλητικά πρότζεκτ που τρέχουν για το Ηράκλειο, αποκαλύπτοντας ότι πλέον πλέον έχει στα χέρια του και εγγράφως, την παραχώρηση 45 στρεμμάτων στον Καρτερό, για την δημιουργία πολλών συγκεντρωμένων εγκαταστάσεων για αθλήματα θαλάσσης και άμμου, με σκοπό να φιλοξενηθούν οι παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες.

Ενώ έκανε ακόμη αναφορά στο πάρκο εναλλακτικού αθλητισμού, στο δήμο Μαλεβιζίου, στο Ναυταθλητικό κέντρο Κρήτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου, αλλά και στην αξιοποίηση των Νεωρίων σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Οπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης «στο Δήμο Μαλεβιζίου λίγα χιλιόμετρα απο εδώ, εξελίσσεται ήδη το πάρκο εναλλακτικού αθλητισμού, με μοναδικές εγκαταστάσεις. Mountain bike, τοξοβολία, δυο χωμάτινα γήπεδα τένις, ιππασία, προπονητήριο γκολφ. Ταυτόχρονα είμαστε σε θέση επίσημα να ανακοινώσουμε ευχάριστα νέα για το ναυταθλητικό κέντρο Κρήτης, στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ακόμη, έχουμε πλέον και εγγράφως, την παραχώρηση 45 στρεμμάτων στον Καρτερό, για την δημιουργία πολλών συγκεντρωμένων εγκαταστάσεων για αθλήματα θαλάσσης και άμμου. Με σκοπό να φιλοξενηθούν οι παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες, που διεκδικούμε σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τον Δήμο Χερσονήσου και τον Δήμο Μαλεβιζίου για το 2023 ή το 2025. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα φιλοξενηθούν και άλλες διοργανώσεις, καθώς θέλουμε να αναπτύξουμε τα αθλήματα θαλάσσης. Η μεγάλη προσπάθεια ακόμη, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, ακούει στο όνομα Νεώρια. Αξιοποίηση τους. Γίνεται μια προσπάθεια πολύ συντονισμένη.Ωστε και εκεί να έχουμε να πούμε σύντομα κάτι συγκεκριμένο».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, για το άνοιγμα του κολυμβητηρίου μετά απο πολλούς μήνες, που ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας.

Οπως είπε «μετά απο αρκετούς μήνες απραξίας, το κολυμβητήριο Ηρακλείου ανοίγει τις πόρτες του και φιλοξενεί μια εξαιρετική διοργάνωση πόλο και με πολύ ωραίο θέαμα. Εχουμε χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία, ότι το πόλο στην Κρήτη, μπορεί και πρέπει να πάει ακόμη πιο ψηλά. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί αυτό. Οπως φυσικά και με όλα τα αθλήματα υγρού στίβου».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, με τη σειρά του, εξέφρασε τη χαρά του, για το γεγονός ότι το κολυμβητήριο, γέμισε και πάλι με παιδικές φωνές, για το μεγάλο έργο που σχεδιάζεται στην ευρύτερη αθλητική εγκατάσταση, τόνισε πως το επόμενο 15νθήμερο θα γίνει μια γεωτεχνική μελέτη, για το υπέδαφος, ώστε να υπάρχει μια πρώτη εικόνα για το μεγάλο έργο που ξεκινάει και θα αφήσει ιστορία.

Οπως είπε ο κ. Ζερβός: «είναι ιδιαίτερη χαρά για μας. Μετά απο πολλούς μήνες φιλοξενήσαμε τους παίδες το πόλο, μεταξύ αυτών και την ομάδα του ΟΦΗ, την ομάδα της πόλης μας. Είναι χαρά μας, που βλέπουμε και ακούμε ξανά παιδικές φωνές, τις αγωνίες των αθλητών, για την διάκριση. Πιστεύουμε ότι το προσεχές διάστημα και με τη βοήθεια του Υπουργού, θα έχουμε και άλλους αγώνες υψηλού επιπέδου και στη συγχρονισμένη και στο πόλο και στην κολύμβηση. Οπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Υπουργός με το πρότζεκτ των 12,5 εκ. ευρώ θα δημιουργηθεί μια αθλητική υποδομή στο υφιστάμενο κολυμβητήριο, με μια νέα κλειστή 33αρα πισίνα, η οποία θα φιλοξενεί και αγώνες πόλο. Θα γίνουν ακόμη νέα γραφεία, ριζική ανανέωση σε όλο το κολυμβητήριο. Θα λέμε για ένα ΕΑΚΗ που θα μείνει στην ιστορία. Είναι κάτι που το είχαμε ανάγκη ως πόλη και νομίζω ο ίδιος ο Υπουργός το προσεχές διάστημα, θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο πλάνο κατασκευής. Το επόμενο 15νθήμερο θα ξεκινήσουμε μια γεωτεχνική μελέτη, για να γνωρίζουμε το υπέδαφος σε τι σημείο βρίσκεται ώστε να υλοποιούμε σιγά-σιγά αυτό το μεγαλεπήβολο έργο».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.