Διακοπή επ’ αόριστον σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα του Ρεθύμνου

10:28 | 04/01/2024

Λουκέτο σε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα στο Ρέθυμνο αποφασίστηκε στην σημερινή συνάντηση του ΔΣ ΕΠΣΡ με τα σωματεία της Ένωσης.

Τα τελευταία επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας έχουν φέρει έντονο προβληματισμό στις τάξεις των σωματείων, με τους παράγοντες να ανησυχούν για την ασφάλεια των αποστολών τους σε συγκεκριμένα γήπεδα. Το παρόν στην σημερινή συνάντηση έδωσαν 12 από τα 18 σωματεία (Ρεθυμνιακός, Αστέρας Περάματος, ΑΟΝ Αστέρας, ΑΟ Άρης, ΟΦ Αρμένων, Δόξα Πλατανέ, ΑΟ Ποσειδών, Ε.Α.Π., Αρκάδι Αγγελιανών, Ασή Γωνιά, Φοίνικας, Ολυμπιακός Ρεθύμνου). Ηχηρή απουσία αυτή του ΑΟ Λιβαδίων, ο οποίος αν και στο επίκεντρο των τελευταίων ημερών επέλεξε να απέχει από αυτή την διαδικασία.

Η απόφαση για την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων Ρεθύμνου (Α’, Β’ ΕΠΣΡ και Υποδομών) προέκυψε από την πρόταση του προέδρου της Δόξας Πλατανέ Στέλιου Παπαδάκη-Πιατά, την οποία αποδέχθηκε η πλειοψηφία των παρόντων σωματείων. Η διακοπή θα είναι επ’ αόριστον με την ΕΠΣΡ να συντονίσει μία συνάντηση μεταξύ του ΑΟ Λιβαδίων και φορέων της περιοχής, με 5μελή επιτροπή που θα συσταθεί από προέδρους των υπόλοιπων σωματείων της ΕΠΣΡ. Άμεσα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση παρουσία των Λιβαδιωτών εκλεγμένων σε κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση, τον βουλευτή Μανώλη Χνάρη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Βάμβουκα, τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου Γιώργο Κλάδο και δημοτικούς συμβούλους από την δημοτική κοινότητα Λιβαδίων. Αμέσως μετά όλες οι ομάδες θα συμφωνήσουν σε βασικούς άξονες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την ομαλή διεξαγωγή τους, υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο, το οποίο θα οφείλουν να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα σωματεία, διαφορετικά οι ποινές θα είναι πολύ αυστηρές.

Στο επίκεντρο λοιπόν, ήταν η απούσα από την συνάντηση, ομάδα των Λιβαδίων και στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις, ακόμη και της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, ή να μην αγωνίζεται καμία ομάδα απέναντι στον ΑΟ Λιβαδίων (εντός ή εκτός).

Παράλληλα, αρκετά σωματεία έκαναν κριτική στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΡ, εκφράζοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης τους στην διοίκηση της Ρεθυμνιώτικης Ένωσης, ζητώντας από τα μέλη της, επιτέλους να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν για το καλό του ποδοσφαίρου.

Την συζήτηση άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΠΣΡ Τίτος Χνάρης, καταδικάζοντας όλα αυτά τα οποία συνέβησαν σε Λιβάδια και Σελλιά και πως «τέτοιες πρακτικές γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρο. Δεν σας κρύβω πως προβληματίστηκα έντονα και σκεφτόμουν να παραιτηθώ για λόγους ευθιξίας. Τελείωσαν οι προπονητές γλάστρες. Θα εφαρμοστεί η προκήρυξη. Θα το φτιάξουμε, αλλιώς θα σηκωθούμε και θα φύγουμε. Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Συναντήθηκα με την Πειθαρχική Επιτροπή, αλλά δεν έχουν αποτυπωθεί πουθενά τα περιστατικά και δεν μπορεί να διωχθεί πειθαρχικά κανείς. Παράλληλα, έκανα μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Σήφη Πετράκη και τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας κ. Κυριάκο Δελήμπαση. Ζήτησα από τους διαιτητές εφαρμογή για τους προπονητές για του ποιος δίνει όρθιος οδηγίες και αν είναι διπλωματούχος προπονητής. Επίσης αποφασίσαμε την δημοσιοποίηση των κίτρινων καρτών κάθε Παρασκευή και όποτε υπάρχει εμβόλιμη κάθε Τρίτη». Πλην του προέδρου Τίτου Χνάρη από το ΔΣ της ΕΠΣΡ παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Δασκαλομαρκάκης, η Ταμίας Κατερίνα Ντόρμπαρη-Δεσποτοπούλου, ο Υπεύθυνος Μικτών Ομάδων Νίκος Μαρκουλιδάκης και τα μέλη Γιάννης Γαζανός, Δημήτρης Κουργιαντάκης.

Πηγή: rethymnosports.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.