Διακρίσεις για τους μικρούς σκακιστές του ΟΦΗ

22:30 | 03/08/2021

Πήραν μέρος δε διεθνή τουρνουά.

Ο 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης και η 12χρονη Κάλλια Ορφανάκη, που ανήκουν στη σκακιστική ομάδα του ΟΦΗ, απέδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους.

Η ενημέρωση του Ερασιτέχνη: "Σημαντικές διεθνείς διακρίσεις νεαρών σκακιστών του ΟΦΗ!

Ο 16χρονος Γιώργος Παπιδάκης και η 12χρονη Κάλλια Ορφανάκη διακρίθηκαν σε δύο σημαντικά διεθνή τουρνουά.

Ο Γιώργος Παπιδάκης αγωνίστηκε στο πολύ ισχυρό ανοιχτό πρωτάθλημα Σερβίας, που έγινε στο Βελιγράδι 2-9 Ιουλίου, με συμμετοχή 289 ισχυρών σκακιστών απ’ όλο τον κόσμο. Παρ’ ότι ο σκακιστής του ΟΦΗ ήταν στο νούμερο 252 της αρχικής κατάταξης με βάση τη διεθνή του αξιολόγηση (ΕΛΟ 2135), κατάφερε και σημείωσε 4,5 βαθμούς στους 9 αγώνες που έδωσε, κερδίζοντας 118 μονάδες ΕΛΟ. Είναι σημαντικό ότι έκανε τρεις σπουδαίες νίκες επί του GM Αμπεργκέλ (Γαλλία-2414), του FM Μαρβόετ (Βέλγιο-2384) και του FM Στάνκοβιτς (Σερβία-2327), 3 ισοπαλίες επί εξ ίσου ισχυρών αντιπάλων, ενώ ηττήθηκε 3 φορές.

Η Κάλλια Ορφανάκη συμμετείχε στο 44ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Ίκαρος 2021», το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα από το καλύτερα στη μακρά πορεία του θεσμού. Το τουρνουά αυτό διεξήχθη το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και η 12χρονη σκακίστρια του ΟΦΗ εντυπωσίασε με την απόδοσή της, που της απέφερε 3 χρυσά μετάλλια και ένα κύπελλο.

Συγκεκριμένα αναδείχθηκε 1ο κορίτσι στο ατομικό rapid, 1η στην κατηγορία U12, 1ο κορίτσι στην κατηγορία U12.

Από την Κρήτη επίσης συμμετείχαν οι αθλητές: Σαράφης Ραφαήλ (Σ.Α.Χανίων), οι Βασιλάκης Μάριος (Σ.Α.Γαζίου) και Ροδιτάκης Εμμανουήλ (ΛΕΩΝ Κάντια). Απονομές έκανε ο εκπρόσωπος της ΕΣΣΚ κ. Γιώργος Ροδιτάκης".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.