Διάλεξε την αφίσα που θα βάλεις στο δωμάτιό σου

Απόψεις

Από το Ατσαλένιο μέχρι τα Harrods και από τα Σεπόλια μέχρι το Μιλγούοκι...

Είμαστε στα κάγκελα. Αυτή είναι η βάση της όποιας κουβέντας για οποιοδήποτε θέμα. Η πανδημία δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα, προκαλεί τον λαϊκισμό, φέρνει αντιδράσεις, απαιτεί υπεύθυνες και ώριμες στάσεις.

Από το «τα παίρνετε από τον Πέτσα γι' αυτό τα γράφετε αυτά» μέχρι τον «ψόφο» μεσολαβούν σχόλια ηπιότερης μορφής, αλλά πάντα με το δεικτικό του πράγματος. Είναι ό,τι προκαλεί τον αναγνώστη, τον πολίτη, τον άνθρωπο που τους τελευταίους 10 μήνες προσπαθεί να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση, γεννημένη από το μηδέν.

Στον Γιακουμάκη εύχονται χιαστούς επειδή χάθηκε ένα στοίχημα από τη χαμένη του ευκαιρία στο ματς της Εθνικής. Ο Γιακουμάκης είναι στο εξωτερικό και προφανώς βρήκε την υγειά του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάει σιωπηλά στην παλιά του γειτονιά, σαν το τραγούδι του Μαζωνάκη, βοηθάει κόσμο, αδειάζει ένα σούπερ μάρκετ και δωρίζει τα προϊόντα στους κατοίκους.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στο Λονδίνο και αναρωτιέται γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιος να φέρει τα Harrods στην Ελλάδα.

Τρεις άσχετες μεταξύ τους ιστορίες. Κανένας συνδετικός κρίκος, παρά μόνο ότι όλοι διακρίνονται στο εξωτερικό και ότι όλο και σε κάποιο δωμάτιο αφίσα ή σε κάποιο laptop ως desktop, βρίσκονται. Επίσης, όλοι προκαλούν συναισθήματα. Απορίας, θαυμασμού, οργής.

Η κοινή συνισταμένη είναι ο αθλητισμός και τα πρότυπα που αυτός δημιουργεί. Είναι αυτόν που θα διαλέξεις να ακολουθήσει το παιδί σου και να βαδίσει στα βήματά του. Είναι ό,τι γεννιέται μέσα από τη δεδομένη απόγνωση λόγω της γενικότερης κατάστασης. Στην τελική, είναι το λεγόμενο τακτ. Αυτό καθορίζει την πορεία σου στον οποιοδήποτε χώρο.

Ο Στέφανος ενόχλησε με την ανάρτησή του. Δικαίως. Σαν σε γυάλα, σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, στον αστερισμό του Μπάντεν Μπάντεν. Ο «Γιακούμ» έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο σοβαρό και συγκροτημένο παιδί είναι και πόσο αφοσιωμένος είναι στην καριέρα του. Ο Giannis είναι ο ήρωας κάθε μικρού παιδιού, αυτό που θέλαμε, αλλά δεν γίναμε ποτέ. Είναι ο σύγχρονος Άγιος Βασίλης για τα πιτσιρίκια που αναζητούν τα πρότυπα του μέλλοντος.

Ό,τι και να είναι ο καθένας, σημασία έχει η συμπεριφορά. Αυτή γιγαντώνεται στα μάτια του κόσμου όταν η γενικότερη κατάσταση είναι για τα... κάγκελα. Από το Ατσαλένιο και τα Harrods και από τα Σεπόλια μέχρι το Μιλγουόκι υπάρχουν οι πατημασίες που θέλει να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε.

Ο αθλητισμός πρέπει να βγει αλώβητος όταν τελειώσει όλο αυτό. Να μην μπει στην κατηγορία «Μπάντεν Μπάντεν» ούτε σε κάθε Πολακισμό αυτού του τόπου. Δεν έχουμε ανάγκη βόλτες στην Πάρνηθα, έχουμε ανάγκη από ιστορίες βγαλμένες από τα πρότυπα που δημιουργεί η εποχή. Έχουμε ανάγκη από ωριμότητα που δεν θα τη χαρακτηρίζει ο τραπεζικός λογαριασμός του καθενός. Έχουμε ανάγκη από τακτ. Και όταν θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό, θα πούμε και για τα Harrods.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.