Ο Διαμαντής «ξανασυστήθηκε» και αποτελεί project για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Ο νεαρός στόπερ του ΟΦΗ σε μια χρονιά καθιέρωσης, βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, αποτελεί σημείο αναφοράς για την άμυνα της κρητικής ομάδας

Ας ξεκινήσω από τα βασικά: H θέση του αμυντικού και δη του στόπερ, είναι εκείνη που πολλές φορές δεν μπορεί να αξιολογηθεί με αξιοπιστία. Σε κάθε περίπτωση, όποιος βλέπει αγώνες κρίνει την απόδοση των ποδοσφαιριστών, κατά το δοκούν. Ο φορ και οι εξτρέμ σκοράρουν και μοιράζουν ασίστ, ο τερματοφύλακας μετριέται με τα ''clean sheet'', η θέση του στόπερ είναι κάπως διαφορετική. Για να μην το πλατιάσω, θεωρώ ότι πολλές φορές στόπερ αδικούνται από την κριτική ή αποθεώνονται χωρίς το αξίζουν, αντίστοιχα.

Αφήνοντας τα γενικά, προχωράω στα ειδικά. Απόστολος Διαμαντής.

Εκτιμώ ότι αυτό το παιδί αξίζει περισσότερης προσοχής από ότι του έχουν δείξει τα media και από την ομιλίτικη περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στα 23 του χρόνια έχει τρεις - σχεδόν - γεμάτες χρονιές στην Superleague με τον ΟΦΗ, είχε προηγηθεί μια επίσης πολύ καλή με τον Βόλο. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι στόπερ ωριμάζουν πιο αργά, ο Διαμαντής με τα 18 ματς βασικός στην Εθνική U21, νομίζω ότι φετινή σεζόν ξανασυστήνεται στο Ελληνικό κοινό της Superleague.

Αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020, στην πρώτη του χρονιά κατέγραψε συνολικά (πρωτάθλημα+κύπελλο) 31 ματς. Η προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως προβληματική για τον ίδιο, 16 παιχνίδια στη Superleague, πολλές μέτριες εμφανίσεις, μια χρονιά που τον προβλημάτισε αρκετά. Στη σκιά του περισσότερο ηγετικού Βούρου, ο Διαμαντής έδειξε ότι ''χανόταν'' -κατά διαστήματα - μέσα στα ματς.

Άλλωστε, δεν είναι μυστικό ότι το καλοκαίρι του 2022 υπήρχαν αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό για την απόκτηση του, ο ΟΦΗ συζήτησε με ομάδες όμως δεν συμφώνησε για την παραχώρηση του, είτε με πώληση, είτε με δανεισμό.

Φέτος, είναι μια διαφορετική σεζόν για τον ίδιο. Ξεκίνησε εντυπωσιακά, με δύο γκολ που δίνουν στον ΟΦΗ 4 βαθμούς (με Βόλο και ΠΑΟΚ), σταθερός και με βελτίωση στο παιχνίδι του. Παραμένει ικανός όταν η μπάλα παίζεται ψηλά, καλές τοποθετήσεις, πιο συγκεντρώμενος στην φετινή σεζόν, ενώ εσχάτως εμφανίζεται καλύτερος και με την μπάλα στα πόδια. Προφανώς έχει πολλά να βελτιώσει, κυρίως σε θέματα αυτοπεποίθησης, ενώ δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η τριάδα στην άμυνα τον βολεύει.

Ο Απόστολος Διαμαντής, δεδομένα, βρίσκεται στο μάτι αρκετών ομάδων στο εξωτερικό έχοντας δύο σημαντικά ''ατού'': Την ηλικία και τις εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος. Την σεζόν που διανύουμε πρόσθεσε ακόμα ένα: τα 24 ματς ήδη βασικός σε μια άμυνα με περγαμηνές, με αρκετές πειστικές του εμφανίσεις. Νιώθω, ότι και ο ίδιος ''ξανασυστήθηκε'' και έγινε ξανά σοβαρό project για τον ΟΦΗ, εφάμιλλο του Μανδά. Ένας αμυντικός που αξίζει να επενδύσει και να προστατεύσει ο οργανισμός του ΟΦΗ.

Οι χρονιές του Διαμαντή στον ΟΦΗ:

  • 2020/21 - 30 ματς / 30 βασικός, 2.596 λεπτά, 3 κάρτες, κανένα γκολ
  • 2021/22 - 16 ματς / 11 βασικός 1034 λεπτά, 1 γκολ, 4 κάρτες
  • 2022/23 - 25 ματς / 24 βασικός, 2151 λεπτά, 2 γκολ, 5 κίτρινες
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.