Διαμαντής στο Capitano: Οι «τελικοί» του ΟΦΗ, η Εθνική και το όνειρο

ΟΦΗ

O Απόστολος Διαμαντής μίλησε στο Capitano.gr για τον ΟΦΗ, τα πλέι άουτ, την Εθνική και τον επιθετικό που θα ήθελε να αντιμετωπίσει.


Σεμνός εκτός γηπέδου. Ταπεινός, από την κάστα εκείνη των ανθρώπων που σου μιλάνε και κοκκινίζουν. Εντός γηπέδων ώριμος, σαν από χρόνια στο ποδόσφαιρο, μόλις 20 ετών, αλλά το παρουσιαστικό του και το ποδοσφαιρικό του σουλούπι σου βγάζουν ποδοσφαιρική εμπειρία.

Ο Απόστολος Διαμαντής, περί ου ο λόγος, ο 20χρονος αμυντικός του ΟΦΗ που ήρθε κι έδεσε που λέμε και φόρεσε ακόμα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο πρόσφατο παιχνίδι των Ελπίδων, μίλησε στο Capitano.gr για το τώρα και το αύριο. Το τώρα είναι τα πλέι άουτ και η δύσκολη «μάχη» της αποφυγής του υποβιβασμού. Το αύριο είναι η Εθνική Ανδρών, μία μεγάλη καριέρα και ένα όνειρο απατηλό που λέει και το τραγούδι, αλλά όχι άπιαστο. Να βρεθεί αντίπαλος των μεγαλύτερων επιθετικών. Γιατί όχι; Δεν είναι κακό να έχεις στόχους, το κακό είναι να φοβάσαι να τους φτάσεις.

Ο Σερραίος αμυντικός είναι μόλις 20 ετών, είναι η εφετινή αποκάλυψη του πρωταθλήματος, είναι από τους παίκτες του ΟΦΗ που ξεχώρισαν από τη γενική μετριότητα και με την προσγειωμένη αντίληψη που έχει για το άθλημα έχει όλα τα φόντα να γίνει το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου.


"Ελπίζω να κληθώ και στην Εθνική Ανδρών"

- Καταρχάς συγχαρητήρια για την πρόσφατη συμμετοχή στην Ελπίδων με το περιβραχιόνιο του αρχηγού...

Ευχαριστώ πάρα πολύ. Εννοείται ότι είναι μεγάλη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φοράει το περιβραχιόνιο με την Εθνική ομάδα. Γενικότερα είναι μεγάλη τιμή να παίζει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας σου. Ελπίζω κάποτε να αγωνιστώ και στην Εθνική Ανδρών.

- Πιστεύεις ότι πλησιάζει η ώρα να ανοίξει και αυτή η «πόρτα»;

Ο κ.Φαν Σιπ φαίνεται να του αρέσει και η εμπειρία, αλλά και η νεαρή ηλικία. Ένα μείγμα αυτών των δύο. Εγώ προσωπικά αυτό που κοιτάζω είναι να δουλεύω σκληρά, να βελτιώνομαι και ευελπιστώ κάποια στιγμή να κληθώ στην Ανδρών.

- Από την Εθνική προέρχεται και ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ένα ιστορικό στέλεχος της ομάδας...

Δεν ξέρω από αυτά, τα της ΕΠΟ δηλαδή, δεν είναι δουλειά μου. Πιστεύω ότι ο κ.Ζαγοράκης θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Δεν είμαι αρμόδιος για να σχολιάσω την εκλογή του, αλλά πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-ΕΛΠΙΔ.jpg#asset:292782

- Μετά τη συμμετοχή σου στην Ελπίδων, επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα και το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα...

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ είναι μία καλή ομάδα και το απέδειξε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και με τα αποτελέσματα που έχει φέρει. Εμείς αυτό που θα κοιτάξουμε είναι το παιχνίδι μας. Να κάνουμε τη δουλειά μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει για να πάρουμε τη νίκη. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικοί είναι οι τρεις βαθμοί στο συγκεκριμένο ματς.

- Συμφωνείς με όσους χαρακτηρίζουν τον αγώνα ως «τελικό»;

Δεν είναι τελικός, δεν θα το έλεγα αυτό. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ μπροστά μας, είναι συνολικά 6 παιχνίδια στα πλέι άουτ. Εμείς κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, δεν είναι τελικός. Συγκεντρωνόμαστε για όλους τους αγώνες αυτού του μίνι πρωταθλήματος. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να πετύχουμε το στόχο της ομάδας.

"Όλοι συγκεντρωμένοι στα πλέι άουτ, τεράστια προσωπικότητα ο κ.Νιόπλιας"

- Τι έχει αλλάξει ο νέος τεχνικός σε αυτό το σύντομο διάστημα;

Δεν έχει αλλάξει πολλά πράγματα. Επιχειρούμε πάλι να παίξουμε ποδόσφαιρο και ακολουθούμε τα στοιχεία που είχαμε πριν ως ομάδα.

- Σας έχει βοηθήσει στο ψυχολογικό κομμάτι;

Συνήθως μία αλλαγή προπονητή αλλάζει την ψυχολογία. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, είναι λογικό. Κάθε προπονητής έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Και από τον κ. Σίμο πήραμε θετικά στοιχεία και από τον κ. Νιόπλια θα πάρουμε τα θετικά στοιχεία και θα προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε στο γήπεδο.

- Επειδή αναφέρθηκες στον Γιώργο Σίμο, ποια είναι η γνώμη σου για το πώς εξελίχθηκε η συνεργασία του με τον ΟΦΗ;

Δεν είμαι ο αρμόδιος να σχολιάσω. Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν: εμείς πήραμε τα θετικά από τον κ. Σίμο και προσπαθήσαμε να τα εφαρμόσουμε στο γήπεδο.

διαμαντης-μεσα.jpg#asset:292781

- Για την κακή πορεία του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια έχετε ευθύνες εσείς οι ποδοσφαιριστές;

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε γι' αυτό. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα πλέι άουτ. Έχουμε έξι παιχνίδια να δώσουμε, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά και θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας.

- Πώς αισθάνεσαι που έχεις προπονητή μία τεράστια, για τον ΟΦΗ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, προσωπικότητα σαν τον Νίκο Νιόπλια;

Ο κ.Νιόπλιας όλοι ξέρουμε τι είναι. Έχει παίξει στον ΟΦΗ, έχει γράψει τη δική του ιστορία στην ομάδα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει διαγράψει πορεία και ως προπονητής, όλοι γνωρίζουμε το μέγεθός του. Σίγουρα είναι μία τεράστια φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα θα μας μάθει πολλά. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή όλοι σκεφτόμαστε τα πλέι άουτ και τα παιχνίδια που ακολουθούν. Άπαντες στην ομάδα είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό.

"Μας έλειψε ο κόσμος να μας δώσει ώθηση"

- Ανεξάρτητα από την κατάληξη του ΟΦΗ στο εφετινό πρωτάθλημα, τι θα σου αφήσει αυτή η ιδιαίτερη, λόγω πανδημίας, χρονιά;

Αυτό που μου έχει λείψει είναι ο κόσμος στα γήπεδα. Γενικότερα ήταν μία δύσκολη χρονιά, εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια ξεκούρασης, αλλά αυτό που θα κρατήσω είναι η απουσία των φιλάθλων.

- Αυτό έπαιξε ρόλο στην εφετινή πορεία του ΟΦΗ;

Σίγουρα έπαιξε ρόλο η απουσία κόσμου στο «Γεντί Κουλέ». Όλοι γνωρίζουμε τη δύναμη των φιλάθλων. Πιστεύω ότι αν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας εφέτος θα μας έδινε περισσότερη ώθηση.

- Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο εξωτερικό;

Τη Ρεάλ.

- Άρα και Σέρχιο Ράμος;

Εννοείται (γέλια)

- Δεν είσαι φαν του ιταλικού ποδοσφαίρου; Λόγω της θέσης σου...

- Σίγουρα το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι «σχολείο» για τους αμυντικούς, αλλά προσωπικά προτιμώ το ισπανικό και το αγγλικό ποδόσφαιρο.

- Ποιον επιθετικό θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

Δύο θα πω. Τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και τον Καρίμ Μπενζεμά.

- Επέλεξες τους κορυφαίους. Δεν φοβάσαι τα δύσκολα...

Δεν φοβάμαι (γέλια). Θα ήθελα να τους αντιμετωπίσω κάποια στιγμή, αν είναι ποτέ εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι οι καλύτεροι επιθετικοί αυτή τη στιγμή.

διαμαντης-μεσα-2.jpg#asset:292780

- Στο Champions League εφέτος τι βλέπεις; Ρισκάρεις μία πρόβλεψη;

Πιστεύω ότι η Μάντσεστερ Σίτι ή η Μπάγερν Μονάχου θα κατακτήσει το τρόπαιο. Θεωρώ ότι αυτές οι δύο ομάδες έχουν τις περισσότερες πιθανότητες βάσει αυτών που δείχνουν και φυσικά βάσει των δυνατοτήτων τους.

- Πριν από το... σφύριγμα της λήξης, δεν μπορώ να μη σου κάνω την κλασική ερώτηση: Μέσι ή Ρονάλντο;

Δύσκολη ερώτηση... Εξαιρετικοί και οι δύο...

- Έναν πρέπει να διαλέξεις. Πες ότι είχες τη δυνατότητα να διαλέξεις για συμπαίκτη έναν από τους δύο...

- Είμαι Ρεάλ Μαδρίτης και θα έλεγα Ρονάλντο, αλλά... θα πω Μέσι (γέλια).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.