Διεθνής διαιτητής παραδέχθηκε το λάθος που έκανε με τον Σάββα Θεοδωρίδη

20:42 | 02/01/2019

Μία τηλεφωνική συνομιλία του παρελθόντος έφερε την απολογία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε στον αθλητικό ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, Metropolis 95.5 και αναφέρθηκε στο πρόσφατο θλιβερό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, ενώ παραδέχθηκε το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει.

«Μετανιώνω σίγουρα. Ήταν μια κακή και άτυχη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, την οποία είχε αποκαλύψει τηλεοπτική εκπομπή.

Για την προσεχή κρίσιμη συνάντηση των διαιτητών για να αποφασιστεί η συνέχιση ή όχι της αποχής τους, ο διεθνής ρέφερι είπε: «Το πιο σημαντικό ζήτημα που θα τεθεί είναι αυτό της προστασίας των διαιτητών. Και όταν λέμε προστασία εννοούμε τις επιθέσεις παραγόντων, τις ανακοινώσεις, τα δημοσιεύματα στον έντυπο Τύπο. Οι νόμοι υπάρχουν, όπως και ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ και η επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό θέλουμε είναι να τηρούνται οι νόμοι, καθώς και αυστηρή αντιμετώπιση σε όλα τα θέματα από εδώ και πέρα. Ο ξυλοδαρμός είναι η κορυφή του παγόβουνου. Για να χτυπηθεί ένας άνθρωπος υπάρχει ένα υπόβαθρο που όπλισε το χέρι αυτού που τον χτύπησε. Είναι όλο αυτό το γαϊτανάκι μετά τα παιχνίδια, με τα πρωτοσέλιδα κατά των διαιτητών κλπ. Φουντώνει το ηφαίστειο και έρχεται μετά η έκρηξη. Το θέμα είναι πώς θα προλάβουμε τα προηγούμενα. Μόνο η τήρηση των νόμων και οι αυστηρές τιμωρίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των φαινομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί. Όταν υπάρχει άμεση τιμωρία τότε μόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αν δικαστούν σε πέντε χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.