Δικαιολογημένη διαμαρτυρία της ΓΕΗ

16:22 | 15/07/2018

Η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου με ανακοίνωση της διαμαρτύρεται για τη μη κλήση της ανδρικής ομάδας από την Ομοσπονδία για να πάρει μέρος στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Α2.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος «φωνάζει» δικαιολογημένα, καθώς ως επιλαχών είχε αυτό το δικαίωμα, από τη στιγμή που δε δήλωσαν συμμετοχή ομάδες στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η ΕΟΠΕ πράττει ουσιαστικά… με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού στο βόρειο όμιλο υπήρξαν αντικαταστάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Εν όψει της δήλωσης συμμετοχής της ανδρικής και γυναικείας μας ομάδων πετοσφαίρισης στο Πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας-Εθνικό περιφερικό πρωτάθλημα, για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 ενημερώνουμε σχετικά:

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ, κατά τη δικαιοδοσία του, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. α & β του γεν. Κανονισμού πρωταθλημάτων, επέλεξε να μην αναπληρώσει τις δυο ομάδες (ΑΟΝΑ Αργυρούπολη και ΑΟ Παλλήνη) που δεν δήλωσαν συμμέτοχη στον Νότιο όμιλο της Α2 ανδρών. Συνεπώς η ομάδα μας, αν και πρώτη επιλαχούσα των αγώνων διαβάθμισης των πρωταθλητών νότου δεν εκλήθη για αναπλήρωση-αντικατάσταση, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Το ίδιο ΔΣ βέβαια, χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς άρθρο και παραγράφους του γεν κανονισμού, επέλεξε να αντικαταστήσει:

Ι. τον Αρχέλαο Κατερίνης με την ΑΕ Πανοράματος (πρώτη επιλαχούσα ομάδα στα μπαράζ πρωταθλητών βορρά) στον Βόρειο όμιλο της Α2 Ανδρών,

ΙΙ. τον ΟΠΕΡ με τον ΑΕ Νηρέα (πρώτη επιλαχούσα ομάδα στα μπαράζ πρωταθλητριών νότου) στον Νότιο όμιλο της Α2 Γυναικών και

ΙΙΙ. τον ΑΣ Ποσειδώνα με τον ΑΕ Δράμας (πρώτη επιλαχούσα ομάδα στα μπαράζ πρωταθλητριών βορρά) στον Βόρειο όμιλο της Α2 Γυναικών.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η παρουσία δεύτερης ομάδας από το Ηράκλειο στην Α2 Ανδρών δεν είναι αρεστή και επιθυμητή στο ΔΣ της ΕΟΠΕ. Παρόλα αυτά η ομάδα θα συνεχίσει και την επόμενη χρόνια να διεκδικεί αυτό που επιθυμεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.