Δίκη Άλκη: Σοκάρει ο φίλος του που έτρεξε να γλυτώσει - «Άκουγα κραυγές πόνου!»

13:37 | 23/03/2023

Ο 20χρονος είναι δίδυμος αδελφός ενός από τους τραυματίες και εκείνος στάθηκε τυχερός, γιατί πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Με την κατάθεση ενός ακόμη φίλου του Άλκη, ο οποίος ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ άρχισε η 17η συνεδρίαση της δικής για τη δολοφονία του 19χρονου και με την οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος της εξέτασης των 26 συνολικά μαρτύρων κατηγορίας.

Ο 20χρονος είναι δίδυμος αδελφός ενός από τους τραυματίες και εκείνος στάθηκε τυχερός, γιατί πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης. Περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε και το σοκ που ένιωσε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.
“Καθόμασταν στα σκαλάκια και συζητούσαμε. Οι δύο ήμασταν καθιστοί, οι υπόλοιποι τρεις όρθιοι. Ήρθαν ξαφνικά περίπου 10 άτομα. Μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε, απάντησα Άρης.

Σαν να έκαναν ένα βήμα προς τα εμάς και κατάλαβα τι πάει να συμβεί. Είχε ένα πεζουλακι αριστερά και πήδηξα κάτω. Έστριψα αριστερά στην Πλαστήρα και μετά ξανά αριστερά στην Παπαναστασίου. Δεν είδα κάτι να κρατάνε, μόνο ένα κράνος στο χέρι, αλλά μας επιτέθηκαν για αυτό ένιωσα τρόμο. Όλοι είχαν μαύρα ρούχα και κάποιοι λαιμουδιέρες και μάσκες. Δεν είχα δυνατότητα να δω περισσότερα, γιατί έφυγα πρώτος από όλους, μόλις έκαναν κίνηση προς τα εμάς εγώ έφυγα. Το ένστικτο με έκανε να φύγω” ανέφερε αρχικά στην κατάθεσή του.

Έκανε λόγο για χάος και περιέγραψε σκηνές πανικού. "Σταμάτησα σε ένα μαγαζί. Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, λόγω των κραυγών πόνου και της λέξης “βοήθεια” που άκουγα, κάλεσα ασθενοφόρο. Φεύγοντας, είδα ένα- δύο άτομα, έξω από τα οχήματα που ήταν σταματημένα το ένα πίσω από το άλλο. Αυτοί νομίζω ότι πήγαιναν προς τα εκεί. Το τρίτο αμάξι δεν το είδαμε ποτέ", κατέθεσε ο μάρτυρας.

"Μετά από λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία και μάζευε κόσμο- υπόπτους. Μετά είδα τους δράστες να μπαίνουν μέσα στα αμάξια και να φεύγουν”, επισήμανε ο 20χρονος και συμπλήρωσε: “Δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις εκείνη την ώρα. Είχε και αλλά άτομα που βγήκαν από τα μαγαζιά για να βοηθήσουν.

Μετά είδα τον αδελφό μου. Ήταν χτυπημένος. Είδα και τον άλλο φίλο που διέφυγε. Μετά πήγα στην αστυνομία για κατάθεση.

Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είδα μαχαίρι. Δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω κάποιον από τους κατηγορούμενος Ένα χάος επικρατούσε. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασε ο Άλκης εκεί στα σκαλιά… Δεν ξέρω πως γλίτωσα. Λειτούργησα ενστικτωδώς”.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια ερωτήσεων από συνήγορο υπεράσπισης κατηγορουμένου προς τον μάρτυρα, σχετικά με το γιατί δεν έμεινε να βοηθήσει τους τραυματίες, οι γονείς του Άλκη, που παρακολουθούν από την αρχή τη διαδικασία αντέδρασαν.

“Έφταιγε το παιδί;” είπε η μητέρα του, ενώ ο πατέρας του Άλκη αναρωτήθηκε: “Πόσους φόνους πρέπει να κάνουνε;”

Η κατάθεση του 20χρονου συνεχίζεται με ερωτήσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.