Δικηγόρος οικογένειας Άλκη για τους κατηγορούμενους: Η ψευτομαγκιά τους κράτησε 40 δευτερόλεπτα

19:34 | 06/07/2023

Για ηθική ικανοποίηση της οικογένειας του Άλκη Καμπανού για την καταδίκη των 12 έκανε λόγο ο δικηγόρος Γιάννης Πουλτσίδης και πρόσθεσε ότι θα κινηθεί νομικά και κατά των υπολοίπων που χαρακτηρίστηκαν συνεργοί στη δολοφονία του φοιτητή.

Ο κ. Πουλτσίδης επιτέθηκε σφόδρα και στην υπεράσπιση των 12 καταδικασθέντων, μιλώντας για ευτελείς πρακτικές, καθώς προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι επρόκειτο για θανατηφόρα σωματική βλάβη, ενώ είχαμε «30 χτυπήματα σε άψυχο σώμα, 27 χτυπήματα σε ένα σώμα και ένα βαθύ τραύμα εννέα εκατοστών στη γλουτιαία περιοχή. Μιλάμε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και σε καμία περίπτωση η ευτελής δικαιολογία της υπεράσπισης δεν είχε καμία τύχη».

«Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα. Όλα δήθεν... Βρέθηκε το δικαστήριο σε θέση να προσπαθήσει να κρίνει ποιοι από τους 12 εγκληματίες ήταν αυτοί που επέφεραν χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του και ποιοι υποστηρικτικοί. Είμαι ευχαριστημένος και για την απόδοση δικαιοσύνης και την ηθική ικανοποίηση της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Πουλτσίδης.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη εξαπέλυσε «βολές» κατά των 12 κατηγορουμένων, λέγοντας:

«Το σθένος τους και η ψευτομαγκιά τους κράτησαν 40 δευτερόλεπτα. Οταν θέλει ανδρεία να ομολογήσεις τα στόματά τους ήταν κλειστά. Οι κατηγορούμενοι είπαν ότι θέλουν δίκαιη δίκη λες και δικάζονται στο Ιράν και θα τους πετροβολούσαν. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, κανείς δεν είδε τίποτα, όλα δήθεν. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αποδεικτικό υλικό προς όφελός τους. Το δικαστήριο ήρθε σε θέση να πρέπει να κρίνει ποιοι από τους 12 εγκληματίες επέφεραν τα χτυπήματα στον Άλκη και τους φίλους του».

Πρόσθεσε δε ότι ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας θα κινηθεί εναντίον και των υπολοίπων που χαρακτηρίστηκαν -«εσφαλμένα για μένα»- ως συνεργοί.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ακουσα να κάνουν λόγο εκεί μέσα για κατηγορούμενους που σπουδάζουν και θα πρέπει να τους αναγνωριστούν συγκεκριμένα ελαφρυντικά και ότι οι φυλακές στις οποίες θα ζήσουν για πολλά χρόνια ακόμη είναι αποθήκες ψυχών. Μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τη διαφορά κάποιου να ζει σε μια αποθήκη ψυχών σωφρονιστικού ιδρύματος και με κάποιον που "ζει" κάτω από το χώμα;».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.