Διπλή ενίσχυση από Γιούχτα για την Επισκοπή

16:54 | 09/08/2023

Αζίζι και Δωματά απέκτησε η Επισκοπή

Ο Νεκτάριος Αζίζι (φωτό) μετά από μία σπουδαία χρονιά με τον Γιούχτα, μετακομίζει στο Ρέθυμνο για λογαριασμό της Επισκοπής.

Η ανακοίνωση της Επισκοπής αναφέρει:

«Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Νεκτάριου Αζίζι. Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός έρχεται ως πρωταθλητής (κι αυτός όπως και ο Γιάννης Δωματάς) της Γ’ Εθνικής από τον Γιούχτα.

Ο Αζίζι είναι 23 χρονών (έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο στις 4 Νοεμβρίου του 2000) είναι δεξιοπόδαρος και έχει ύψος 1.80μ..

Η δεξιότητά του ότι μπορεί και παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης είναι κάτι που τον ανέδειξε προοδευτικά στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το ποδόσφαιρο το ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Εργοτέλη. Γρήγορα όμως οι γνώσεις του πάνω στις ακαδημίες διευρύνθηκαν καθώς ανήκε λίγο μετά στις υποδομές του ΠΑΟΚ αγωνιζόμενος στην Κ17.

Ήταν ένα παιδί που ξεχώριζε και δεν είναι τυχαίο ότι ανήκε στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού ως προεπιλογή στην εθνική Κ15.

Ο Νεκτάριος Αζίζι μεταπήδησε στην ΠΑΕ ΟΦΗ για να παίξει στην Κ19 κι από εκεί, το 2019 έγινε επαγγελματίας με τον Εργοτέλη.

Το 2020 πήγε στον Αλμυρό (σκόραρε 7 φορές) και μία χρονιά αργότερα -πάντοτε μέσω του Εργοτέλη στον οποίο ανήκε- μεταπήδησε στον Πόρο. Εκεί έκανε μια ξεχωριστή σεζόν στη Γ’ Εθνική σκοράροντας εκ νέου 7 τέρματα και γι’ αυτό τον απέκτησε ο Γιούχτας που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατακτώντας το περσινό πρωτάθλημα σκοράροντας 5 γκολ (2ος σκόρερ της ομάδας).

Ο ΑΟ Επισκοπής εύχεται πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες στον Νεκτάριο Αζίζι.

Τον ποδοσφαιριστή παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Επισκοπής κ. Ανδρέας Παπαδάκης».

Η δεύτερη μεταγραφή για την Επισκοπή που ανακοινώθηκε σήμερα είναι ο Γιάννης Δωματάς, ο οποίος προέρχεται και αυτός από τον Γιούχτα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΑΟ Επισκοπής ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, Γιάννη Δωματά.

Πρόκειται για τον πολύπειρο ακραίο επιθετικό ύψους 1.75μ. ο οποίος έχει αγωνιστεί στην SL1 με τον Εργοτέλη ενώ μετράει πάνω από 146 συμμετοχές στη Football League ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Γιάννης Δωματάς είναι 31 ετών (έχει γεννηθεί στις 31 Ιανουαρίου του 1992 στο στο Ηράκλειο), είναι δεξιοπόδαρος αλλά μπορεί και παίζει με την ίδια άνεση και στα δύο “φτερά” της επίθεσης.

Ποδόσφαιρο πρωτοξεκίνησε να παίζει στις ακαδημίες του Εργοτέλη όπου από τις ομάδες των “Under” έφτασε να αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα σε επίπεδο SL1 (έχοντας στη συνέχεια μόνο περιοδικά διαστήματα όπου μεταπήδησε στον Αστέρα Μαγούλας, τον Γιούχτα και την Ερμιονίδα το 2014 το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, όλα για ένα εξάμηνο με τη μορφή δανεισμού).

Από το 2016 έφυγε και πήγε να αγωνιστεί στον Πανσερραϊκό. Επόμενοι ποδοσφαιρικοί του σταθμοί ήταν, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Αιγινιακός ενώ το 2018 πήγε στον Εθνικό όπου στέφθηκε πρωταθλητής στη Γ’ Εθνική.

Την επόμενη σεζόν (2018-19) όδευσε για τη Νίκη Βόλου. Το 2019 αγωνίστηκε στον Ιάλυσο όπου και εκεί κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Έπειτα, ακολούθησαν ομάδες όπως, η Θύελλα Καμαρίου, ο Αστέρας Βλαχιώτη με τον οποίο κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική), η ΑΕ Μυκόνου, ο ΠΟ Ατσαλένιος με τελευταίο του ποδοσφαιρικό σταθμό (2022-23) τον Γιούχτα όπου πήρε κι εκεί το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική.

Υπογραμμίζεται ότι ο Γιάννης Δωματάς αποτέλεσε προεπιλογή στην εθνική των Νέων αλλά και προεπιλογή στην εθνική Ελπίδων.

Ο σύλλογός μας τον καλωσορίζει και του εύχεται πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες”.

Τον ποδοσφαιριστή παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Επισκοπής μας, κ. Ανδρέας Παπαδάκης».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.