Διπλό στο Μόναχο θέλει ο Παναθηναϊκός

13:00 | 05/04/2024

Mετά το... δύσκολο, αλλά θεαματικό πέρασμά του από την Μπολόνια, με 79-81, επί της Βίρτους με ανατροπή, ο Παναθηναϊκός αναζητά ένα ακόμη «διπλό», αυτή τη φορά στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν, την Παρασκευή (5/4, 21:3).

Οι «πράσινοι» προέρχονται από σερί 3-0 και θα διεκδικήσουν την 4η νίκη τους κόντρα στο σύνολο του Πάμπλο Λάσο. Στη Euroleague, έχουν να ηττηθούν από την 29η αγωνιστική και συγκεκριμένα, από τις 14 Μαρτίου, όταν γνώρισαν την ήττα στο ΣΕΦ, με 71-65 από τον Ολυμπιακό, στο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων».

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν παίζουν ομαδικά και δείχνουν αντανακλαστικά, με τον αρχηγό τους Κώστα Σλούκα να κάνει στα τελευταία ματς τα καλύτερα παιχνίδια του έως τώρα με την πράσινη φανέλα. Ο Σλούκας έχει μέσο όρο ανά αγώνα 18,3 πόντους μ.ο. στα τρία τελευταία ματς. Ακόμη κι όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, βρίσκουν τον τρόπο να επιστρέψουν, αλλάζοντας τον ρυθμό του αγώνα. Όπως έκαναν δηλαδή απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όταν είχαν βρεθεί στο -16, αλλά και με τη Βίρτους στη Μπολόνια την περασμένη εβδομάδα.

Χάρη στο μέταλλο νικητή που δείχνουν οι «πράσινοι» βρέθηκαν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και κρατούν στο χέρι τους το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Κι επειδή οι ισορροπίες είναι λεπτές, με ισοβαθμίες ή διαφορές μίας ήττας σε πολλές από τις προνομιούχες θέσεις για τετράδα, αλλά και για Play-In, το θετικό αποτέλεσμα επί της Μπάγερν είναι εκ των ων ουκ άνευ για τον Παναθηναϊκό.

Η αντίπαλός του, Μπάγερν, παίζει το... τελευταίο χαρτί της για συμμετοχή στα Play-In. Έχει ρεκόρ 13-9 και με ήττα θα πει «αντίο» στις ελπίδες της για συνέχεια στη διοργάνωση. Επομένως και οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα, αφού διακυβεύονται πολλά εκατέρωθεν. Η Μπάγερν σημειώνει 78,6 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ η πράσινη παραγωγικότητα βρίσκεται στους 81,5 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Ο Παναθηναϊκός υπερέχει και αμυντικά της ομάδας του Λάσο, αφού δέχεται 77,3 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Οι Γερμανοί δέχονται 81,8 πόντους μ.ο. ανά αγώνα. Η Μπάγερν προέρχεται από τρεις σερί ήττες.

Ο Αταμάν θα περιμένει να δει τον Ματίας Λεσόρ να κάνει μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπάγερν, όταν σημείωσε 16 πόντους. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 78-71 την Μπάγερν στον πρώτο γύρο, αλλά ήταν η πρώτη νίκη του επί της Μπάγερν στις 13 τελευταίες φορές που συναντήθηκαν. Και σίγουρα στην άμυνα θα προσπαθήσει να κρατήσει χαμηλά τον Νικ Βάιλερ-Μπαμπ, ο οποίος έφτασε τους 17 πόντους στην ήττα των Βαυαρών από την Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό, λοιπόν είναι το πιο κρίσιμο ματς για τον Παναθηναϊκό, αφού στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής υποδέχεται την ουραγό Άλμπα Βερολίνου, στο ΟΑΚΑ.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.