ΔΟΕ: «Απίστευτα ισχυρή η υποστήριξη των Γάλλων πολιτών στους ΟΑ»

17:00 | 30/11/2023

Ο διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), Κριστόφ Ντουμπί, δήλωσε ότι η «λαϊκή υποστήριξη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων είναι «απίστευτα ισχυρή».

Ερωτηθείς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στην γαλλική πρωτεύουσα, ο Ντουμπί σχετικά με την αποδοχή που έχουν από τους Γάλλους πολίτες οι διοργανώσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις γαλλικές Αλπεις και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ο παράγοντας της ΔΟΕ, απάντησε ότι «οι έρευνες είχαν δείξει ισχυρή λαϊκή υποστήριξη στο πλαίσιο των Γαλλικών Άλπεων», που τελικά ανέλαβαν και την κορυφαία διοργάνωση του χειμερινού αθλητισμού.

Οσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Παρισίων, «είναι φυσιολογικό όταν πλησιάζουμε να γίνεται συζήτηση» αλλά «η λαϊκή υποστήριξη παραμένει απίστευτα ισχυρή», διαβεβαίωσε ο Ντουμπί, διευκρινίζοντας: «Και έχοντας βιώσει Ολυμπιακές εκστρατείες για αρκετές δεκαετίες, σπάνια, ή μάλλον ποτέ, δεν έχουμε δει τέτοια υποστήριξη».

Σημειώνεται ότι αντιπροσωπεία της ΔΟΕ θα επισκεφθεί αύριο (1/12) το Ολυμπιακό Χωριό, που βρίσκεται στην περιοχή Σεν Ντενί της γαλλικής πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται, ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ, ανέθεσε στην Γαλλία (σ.σ. στις Αλπεις) την διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2030 και στην Σολτ Λέϊκ Σίτι, την διοργάνωση του 2034.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.