Δωρεά 1 εκατ. δολαρίων για την καταπολέμηση του ρατσισμού

09:30 | 31/05/2020

Την απόφαση να δωρίσουν 1 εκατ. δολάρια σε τοπικούς και εθνικούς οργανισμούς που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον ρατσισμό αποφάσισε το Σαν Φρανσίσκο 49ers. 

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ρεντ Γιορκ στο Twitter, εν μέσω διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο κατά των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Ο Γιόρκ πρόσθεσε ότι "δεσμεύεται να υποστηρίξει τις νομοθετικές προτεραιότητες του Συνασπισμού Παικτών", μια οργάνωση που ιδρύθηκε από παίκτες της NFL το 2017 για να αντιταχθεί στην κοινωνική αδικία και τις φυλετικές ανισότητες.

"Οι άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα μας πληγώνουν", δήλωσε ο Γιόρκ και πρόσθεσε: "Τα συναισθήματα είναι ωμά, και δικαίως. Έχουν διαπραχθεί φρικτές πράξεις τις τελευταίες εβδομάδες. Πριν μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιρροή της αλλαγής, πρέπει πρώτα να έχουμε το θάρρος και τη συμπόνια ως ανθρώπινα όντα να έρθουν μαζί και να αναγνωρίσουν το πρόβλημα: μαύροι, γυναίκες , τα παιδιά και άλλες καταπιεσμένες μειονότητες εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις συστηματικά" είπε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.