Δουλουφάκης στο Livetalks: O Aλέφαντος, το γούρικο περίπτερο και ο ΟΦΗ

18:23 | 24/06/2020

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ, Νίκος Δουλουφάκης μίλησε στο Livetalks για τον Νίκο Αλέφαντο: Πως βρέθηκε στο Ηράκλειο για την κρητική ομάδα, οι προλήψεις του και το... χαρτάκι που έκρινε την πρόσληψη του

Ο Νίκος Αλέφαντος άφησε χθες (Τρίτη), την τελευταία του πνοή και σκόρπισε θλίψη στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας άνθρωπος που έγραψε την δική του ιστορία σε πάγκους αρκετών ομάδων. Ένας εξ αυτών ήταν και στον ΟΦΗ και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη ήταν από το 1976 έως το 1977 όπου έκατσε συνολικά σε 45 παιχνίδια (36 την πρώτη σεζόν και 9 τη δεύτερη) την περίοδο 1981-82 όπου έκατσε στον πάγκο μόλις σε 6 παιχνίδια.

Μάλιστα, ο άνθρωπος που έφερε στον Όμιλο τον Νίκο Αλέφαντο δεν ήταν άλλος από τον Νίκο Δουλουφάκη, τον τότε πρόεδρο της ομάδας και τον ιδρυτή της πρώτης ΠΑΕ ΟΦΗ. Ο πρώην πρόεδρος της κρητικής ομάδας μίλησε στο Livetalks για τον προπονητή και άνθρωπο Νίκο Αλέφαντο, μοιράστηκε ιστορίες που δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ αποκάλυψε πότε πήρε την απόφαση να προσεγγίσει τον αείμνηστο προπονητή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την συνεργασία τους - η οποία είχε καλές και κακές στιγμές - ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά: ''Τότε ήταν μια δύσκολη εποχή, στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, συνεργαστήκαμε πολύ καλά με τον Νίκο Αλέφαντο'' .

Σε ερώτηση για το πως πήρε την αποφάσισε να επικοινωνήσει, τότε, μαζί του. ''Περπατούσα στο δρόμο και όλο το Ηράκλειο μου έλεγε, φέρε μας τον Αλέφαντο, μια εποχή που τότε ο Αλέφαντος μεσουρανούσε'' τόνισε ο Νίκος Δουλουφάκης ενώ αποκάλυψε ραδιοφωνικά, το κέρασμα - σημείωμα που του έδωσαν οπαδοί σε ταβέρνα, μέσα από την οποία ζητούσαν επιτακτικά την έλευση Αλέφαντου στην Κρήτη.

Το τηλεφώνημα του Νταϊφα, το... γούρικο περίπτερο και άλλες μικρές αλλά τόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες μέσα από έναν άνθρωπο που συνεργάστηκε με τον προπονητή που άφησε το στίγμα του τις τελευταίες δεκαετίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Νίκου Δουλουφάκη στο Livetalks:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σάββατο η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου

«Όταν ακούω ΟΦΗ, συγκινούμαι»

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Όταν ο Αλέφαντος είχε μιλήσει στο ΟΦΗ TV

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του Νίκου Αλέφαντου

Νίκος Αλέφαντος: Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Το τραγούδι για τον Αλέφαντο γράφτηκε με αφορμή τον ΟΦΗ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.