Final Four: Η διοργάνωση, ο τελικός και τα... πηγαδάκια

SMS

Ο Γιάννης Χαμαλάκης περιγράφει όλα όσα έγιναν στην πρώτη ημέρα των ημιτελικών στα ''Δύο Αοράκια'' και τι περιμένει να συμβεί στον τελικό της Κυριακής

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έκλεισαν θέση στον τελικό της Κυριακής (17.00), στο Final Four που φιλοξενεί το Ηράκλειο μετά από πολλά χρόνια. Ένα τουρνουά που γίνεται - όπως όλα τους τελευταίους μήνες - υπό καθεστώς covid, και αυτό από μόνο του αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη. Ένα εγχείρημα με το βλέμμα σε Final 8 την επόμενη χρονιά.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ

Αγωνιστικά, όποιος βρέθηκε την Παρασκευή στα ''Δύο Αοράκια'' θα κρατήσει λίγα πράγματα. Δύο μεγάλα φαβορί που επιβεβαιώθηκαν και δύο αουτσάιντερ που προηγήθηκαν στα πρώτα δεκάλεπτα, ο μεν Προμηθέας άντεξε για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ ήταν πιο κοντά στο σκορ ενώ στο τέλος προσπάθησε για το ''μεγάλο'' κόλπο όμως στην πραγματικότητα ο κακός Ολυμπιακός έλεγχε το ματς από την αρχή.

Από τα δύο ματς, κρατάω το ''ξεπέταγμα'' του 24χρονου Φλιώνη της ΑΕΚ, την ποιότητα του Νέντοβιτς που χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός θα είχε πρόβλημα απέναντι στον ελλιπή Προμηθέα. Μέχρι εκεί. Είδαμε δύο πολύ μέτρια ποιοτικά παιχνίδια σε πολύ χαμηλό τέμπο με αρκετά λάθη.

Αξίζουν, πάντως από ένα χειροκρότημα ΑΕΚ και Προμηθέας (και στους προπονητές τους) που εμφανίστηκαν με τόσες απουσίες αλλά παράλληλα και αρκετά ανταγωνιστικές στα ματς της Παρασκευής και τίμησαν τον θεσμό.

eurokinissi.jpg#asset:371367


Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Γράφαμε και χθες για τα δρακόντεια μέτρα, στα οποία συναντήσαμε και κάποιες υπερβολές. Το κλίμα εντός γηπέδου ήταν πολύ καλό, η παρουσίαση αλά NBA έδωσε μια νότα όπως και οι μαζορέτες στα διαλλείματα. Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν και άλλα με περισσότερη φαντασία αλλά πάντα υπάρχει το άλλοθι των συνθηκών.

Η διαχείριση των εισιτηρίων από την ΕΟΚ είναι μια μεγάλη κουβέντα. Φοβού των χούλιγκαν και των... περίεργων, τα εισιτήρια δεν βγήκαν ποτέ σε κυκλοφορία, ούτε σε ομάδες δόθηκαν και στα ''Αοράκια'' η ατμόσφαιρα ήταν καλή, πέρα από το συμβάν με Μπαρτζώκα στο φινάλε, με τους ''αιώνιους'' να έχουν την μερίδα του λέοντος στις επευφημίες.

ΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις, σε μεγάλα event στα ''Δύο Αοράκια'', αρκετά ήταν τα μπασκετικά και μη πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στα επίσημα του γηπέδου. Ο πρώην κόουτς του Προμηθέα Μάκης Γιατράς τα είπε με τον προπονητή του ΟΦΗ Βασίλη Ράλλη μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού, οι δύο άνδρες γνωρίζονται από παλιά. Μια άκρως μπασκετική κουβέντα είχαν ο Μανώλης Παπακαλιάτης μαζί με τον εμβληματικό προπονητή Νίκο Τούλη ενώ τα είπαν για λίγο και ο Νίκος Συριγωνάκης μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο.

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ουδείς μπορεί να πει ότι ο Ολυμπιακός δεν ξεκινάει ως φαβορί. Όμως, από την μια η κακή του εμφάνιση με την ΑΕΚ, από την άλλη το άγχος μιας ομάδας που θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη, προσθέτω το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός τον έχει κερδίσει μια φορά φέτος (ΣΕΦ), κάνει τον τελικό των ''αιωνίων'' αμφίρροπο. Μια συνθήκη είναι ο Νέντοβιτς για τους ''πράσινους'' καθώς και η άμυνα ζώνης του Πρίφτη. Ισορροπημένο το ματς, Ντόρσει και Φαλ για τους ''ερυθρόλευκους''.

Σε οργανωτικό επίπεδο, είναι ένα ακόμα στοίχημα για τους υπεύθυνους. Ο τελικός ανάμεσα σε ''αιώνιους'' ποτέ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, όσον και αν τα εισιτήρια δεν έχουν βγει στη διάθεση του κοινού. Δεν θέλει πολύ να ανάψει μια... σπίθα σε ένα ματς που όλοι από την αρχή έχουν κρατήσει χαμηλούς τόνους και προτεραιότητα τους είναι να μην συμβεί το παραμικρό στις εξέδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα Δύο Αοράκια

Στα Δύο Αοράκια ο Γιατράς, είδε την... παλιά του αγάπη

Άρωμα ΟΦΗ στα «Δύο Αοράκια»

Παναθηναϊκός-Προμηθέας: Τα highlights του πρώτου ημιτελικού στα Δύο Αοράκια

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Τα highlights του δεύτερου ημιτελικού στα Δύο Αοράκια

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.