​Δυσφορία και προβληματισμός για τη μη απόδοση του ποσοστού από το Στοίχημα

15:42 | 24/05/2022

Έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία έχει προκαλέσει στη Σούπερ Λίγκα και τις ομάδες-μέλη της η καθυστέρηση απόδοσης των οφειλόμενων από το ποσοστό απόδοσης του Στοιχήματος, που πλέον είναι κι επίσημα θεσμοθετημένο.

Παρά τη νομοθετική ρύθμιση, όμως, η διοργανώτρια αρχή και οι σύλλογοί της δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ εδώ και πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΠΑΕ.

Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, ο προβληματισμός είναι έντονος και κατατέθηκε μάλιστα προς συζήτηση στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Η μη καταβολή των χρημάτων δημιουργεί πρόβλημα στους προϋπολογισμούς των περισσότερων ΠΑΕ, καθώς πρόκειται για ποσά που είχαν ήδη εγγράψει στους προϋπολογισμούς τους.

Οι ομάδες έχουν να εισπράξουν από πέρυσι το καλοκαίρι, κι αυτό εκτός από δυσαρέσκεια δημιουργεί κι ερωτηματικά στους συλλόγους της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας, αφού τα χρήματα δεν εκταμιεύονται από τον κρατικό κορβανά, αλλά από τη φορολόγηση των παικτών του Στοιχήματος.

Το ποσό που έχει λαμβάνειν κάθε ΠΑΕ ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Και μπορεί για τις «μεγάλες» ομάδες να μην υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, δεδομένης της οικονομικής ευρωστίας των διοικήσεών τους, όμως στις υπόλοιπες δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα.

Η καθυστέρηση έχει άμεση συνέπεια σε πολλαπλούς τομείς της καθημερινότητάς τους, από το ζήτημα της αδειοδότησης έως στην εισροή-εκροή χρημάτων στα ταμεία τους (cash flow).

Από τη Λίγκα επισημαίνεται ότι είχε υπάρξει μια υπόσχεση για τις αρχές του νέου έτους (2022) αλλά δεν προχώρησε τίποτα. Οι ΠΑΕ θεώρησαν τις περυσινές διαβεβαιώσεις ως θέσφατο, ενέγραψαν το ποσό στον προϋπολογισμό τους, αλλά η αγωνιστική περίοδος τελείωσε κι ακόμη περιμένουν τη διευθέτηση του ζητήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.