Έβαλε τα κλάματα ο Πικέ: «Εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω»

10:50 | 06/11/2022

Χθες ήταν η νύχτα του Χεράρδ Πικέ. Περισσότερο από επίσημο ματς (Μπαρτσελόνα-Αλμερία 2-0), έμοιαζε με αναμέτρηση «φόρος τιμής» στον Ισπανό σέντερ μπακ, όπως αναφέρει η εφημερίδα τηες Βαρκελώνης Mundo deportivo. Και παρόλο που ο Τσάβι δεν ήθελε να το επιβεβαιώσει την προηγούμενη μέρα, η ενδεκάδα ήταν ξεκάθαρη...ο Πικέ και άλλοι δέκα.

Ήδη πριν τον αγώνα, στην προθέρμανση, οι 92.605 φίλαθλοι αποθέωναν τον Πικέ και εκείνος τους ευχαριστούσε. Πριν επιστρέψει στα αποδυτήρια, έμεινε για λίγο στον πάγκο, όπου τον περίμεναν τα παιδιά του, Μίλαν και Σάσα, ντυμένοι και οι δύο με τη φανέλα του πατέρα τους.

Όταν οι παίκτες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσουν το ματς, παρουσιάστηκαν έντεκα «Πικέ», αφού όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν στην πλάτη τους τον αριθμό και το όνομά του. Και ο Πικέ αγωνίστηκε φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Η έκσταση ήρθε λίγα λεπτά από το τέλος. Ο Τσάβι ετοίμασε την αλλαγή έτσι ώστε ο Πικέ να δεχθεί το τελευταίο χειροκρότημα της καριέρας του στο «Καμπ Νόου». Ο τέταρτος διαιτητής σήκωσε τον πίνακα με το «3» του Πικέ και το «Καμπ Νου» έζησε μοναδικές στιγμές. Σαν το ΝΒΑ, το παιχνίδι σταμάτησε για την αποχώρηση του Πικέ. Αγκάλιασε όλους τους συμπαίκτες του, τους αντιπάλους και τον διαιτητή και χαιρετώντας τους φιλάθλους ενώ όλοι φίλαθλοι φώναζαν το όνομά του. Μια συναρπαστική στιγμή για έναν παίκτη που έχει κερδίσει τα πάντα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ακολούθησε, μετά το τέλος του αγώνα ο γύρος θριάμβου. Πρώτα μαζί με τους συμπαίκτες του και μετά μόνος του.

Ο Πικέ, με το μικρόφωνο στο χέρι, ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας όλους για την υποστήριξη που έλαβε. Ανάμεσα σε δάκρυα και με δυσκολία να μιλήσει λόγω συγκίνησης, είπε:

«Υπάρχει τόση αγάπη μεταξύ εμένα και της Μπαρτσελόνα, που ήρθε η ώρα να αφήσουμε λίγο χώρο, λίγο αέρα και είμαι πεπεισμένος ότι στο μέλλον θα είμαι ξανά εδώ».

Τον διέκοψαν οι φωνές «πρόεδρε πρόεδρε» και αργότερα θυμήθηκε ότι «αυτό δεν είναι αποχαιρετισμός. Έφυγα ήδη στα 17 μου, ο παππούς μου με έκανε μέλος όταν γεννήθηκα,εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω. Μπαρτσελόνα για πάντα».

Ενώ φίλησε τη φανέλα του για τελευταία φορά, υπό τους ήχους του «Viva la Vida» των Coldplay, ο Πικέ έφυγε από το τούνελ που είχαν σχηματίσει όλοι οι συμπαίκτες του. Στη συνέχεια, μπάηκε ξανά στον αγωνιστικό χώρο με το γήπεδο σχεδόν άδειο μαζί με τη Μίλαν και τον Σάσα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.