Έβαλε τα κλάματα ο Ραφίνια: «Σαν έπαθλο η πρόταση του Ολυμπιακού»

09:04 | 18/08/2020

Με δάκρυα στα μάτια και την εξήγηση ότι δεν θα μπορούσε ν’ αρνηθεί την προσφορά του Ολυμπιακού σε αυτή την ηλικία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη Φλαμένγκο ο Ραφίνια.

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν το «αντίο» του Ραφίνια στη Φλαμένγκο.

Σε συνέντευξη Τύπου όπου έβαλε κάποια στιγμή τα κλάματα αναφερόμενος στην απόφασή του, ο Βραζιλιάνος ανακοίνωσε και επίσημα τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

Εξήγησε λοιπόν ότι δεν έχει κανένα παράπονο από την ομάδα, ωστόσο η πρόταση των «ερυθρόλευκων» και η δυνατότητα που του προσφέρουν ν’ αγωνιστεί ξανά στο Champions League σε αυτή την ηλικία ήταν κάτι σαν έπαθλο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραφίνια

Για τη Φλαμένγκο: «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει όσα κάναμε και τους τίτλους μας. Είχαμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις. Εγώ έχω τώρα μία ακόμα πρόκληση. Μία πρόκληση.



Το σκέφτηκα πολύ. Δεν ήταν εύκολο. Φεύγω με βαριά καρδιά λόγω της σχέσης μου με τη Φλαμένγκο, αλλά πήρα την απόφαση να πάω στην Ελλάδα».

Για την απόφασή του: «Ήταν δύσκολο. Έπρεπε να τα σκεφτώ όλα. Φεύγω με ένα συναίσθημα πως έδωσα ό,τι μπορούσα. Η Φλαμένγκο έκανε ό,τι μπορούσε να με κρατήσει».

Για την πρόταση: «Ήρθε πριν το ματς με την Ατλέτικο. Ήξερα πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά δεν ήξερα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ήταν σχεδόν στα μέσα τις εβδομάδας. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να ληφθεί γρήγορα».

Για τον λόγο που αποχωρεί: «Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Για μένα είναι σαν… έπαθλο και αναγνώριση μία τέτοια πρόταση σε τέτοια ηλικία για να παίξω στο Champions League. Νιώθω ήρεμος και θα είμαι έτοιμος. Στη Βραζιλία κερδίσαμε όλες τις προκλήσεις».

Για το τι του είπαν οι συμπαίκτες του: «Ο Άλβες με ρώτησε το πως θα κάνω σάμπα στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.