Έβγαλε αντίδραση ο ΟΦΗ και έμεινε όρθιος!

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ πήρε βαθμό-χρυσάφι από τον Άρη (1-1) στο ντεμπούτο του Νταμπράουσκας, σκορπίζοντας χαμόγελα για τη συνέχεια.

Η πρώτη ενδεκάδα του Νταμπράουσκας είχε τετράδα στην άμυνα και ένα σφιχτό κέντρο με τους Μεγιάδο, Περέα και Ντιουσέ. Ο Τοράλ έπαιξε στο δεξί φτερό, ο Τζου στο αριστερό και ο Γκερέρο ήταν ο φορ, ενώ ο Μπαλογιάννης επέστρεψε στο βασικό σχήμα αντί του Τοράρινσον.

Ο ΟΦΗ άντεξε την πίεση του Άρη στα πρώτα λεπτά χωρίς πρόβλημα και στη συνέχεια άρχισε σιγά-σιγά να κυκλοφορεί την μπάλα χάνοντας μάλιστα την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με σουτ του Λάρσον από καλή θέση το οποίο κατέληξε άουτ (στο 7ο λεπτό).

Στο 14' ο ΟΦΗ έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία με τον Κουέστα να βγάζει εντυπωσιακά τη σκαστή κεφαλιά του Γκερέρο μετά τη σέντρα του Τοράλ, ενώ ο Άρης απάντησε λίγο αργότερα με μακρινό σουτ του Ματέο Γκαρσία που κατέληξε στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία του Άρη, ο οποίος σε κανονική ροή και επίθεση δεν απείλησε τον ΟΦΗ που ήταν τακτοποιημένος και διαβασμένος αν και για ένα διάστημα περίπου 5-6 λεπτών έχασε τον προσανατολισμό του κάνοντας αβίαστα λάθη.

Το βασικό στοιχείο του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος ήταν ότι οι παίκτες κρατούσαν τις θέσεις τους, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά δεν ευτύχησαν να σκοράρουν στη μεγάλη φάση του Γκερέρο. Το ίδιο ακριβώς ήθελε, σαν εικόνα, στο β' μέρος ο Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ όχι μόνο μπήκε όπως στο πρώτο μέρος, αλλά κατάφερε να βρει το γκολ και να βάλει δύσκολα στον Άρη. Μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών του Ομίλου, ο Γκερέρο με ωραία ενέργεια έστρωσε στον Τοράλ κι αυτός με άψογο αριστερό πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ στο 49ο λεπτό.

Δυστυχώς για τον ΟΦΗ το προβάδισμα κράτησε μόλις 8 λεπτά. Ο Γκρέι έβαλε ένα γκολ που μπαίνει μία φορά στα 10 χρόνια, για να δανειστούμε μία ατάκα του Αναστόπουλου και με γυριστό σουτ έκανε το 1-1 βάζοντας κανά τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία.

Το δύο τέρματα και ο ρυθμός του αγώνα έδιναν άλλη εικόνα και ένταση στο παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, το ματς είχε ανοίξει και ο ΟΦΗ έψαχνε με ορθολογικό τρόπο την κόντρα για να πιάσει ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Νταμπράουσκας έριξε στον αγώνα και τους Θεοδοσουλάκη και Ντουρμισάι (αντί Τοράλ και Μεγιάδο) με ξεκάθαρο στόχο να πάρει το διπλό, χτυπώντας στην ταχύτητα του πιτσιρικά και δίνοντας στον Γκερέρο βοήθεια με τον Ντουρμισάι.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του ΟΦΗ (αν και δεν πήρε πολλά από τις αλλαγές) το 1-1 διατηρήθηκε και το ντεμπούτο του Νταμπράουσκας στέφεται με επιτυχία κυρίως σε ό,τι αφορά την εικόνα της ομάδας του. Όχι πως το 1-1 είναι κακό αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ πλέον φτάνει τους 7 βαθμούς με τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Άρης: Κουέστα, Ντουμπάτζο, Πίρσμαν (77' Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταμπό (85' Ντιόπ), Ετέμπο, Μαντσίνι (85' Ιτούρμπε), Μανου Γκαρσία (64' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Μπαλογιάννης (92' λ.τ. Τοράρινσον), Διαμαντής, Βούρος, Μεγιάδο (78' Θεοδοσουλάκης), Ντιουσέ (64' Στάικος), Περέα, Τοράλ (78' Ντουρμισάι), Τζου, Γκερέρο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.