Έχασε από το α’ ημίχρονο - και τώρα ο Άρης

ΟΦΗ

Δύο γκολ στο α' μέρος έκριναν το 0-2 του ΟΦΗ από την ΑΕΚ - «τελικός» με Άρη για την 5η θέση

Ο Όμιλος δεν κατάφερε να συνδυάσει την επίσκεψη του στο ΟΑΚΑ μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς σε σημαντικό μέρος της συνάντησης δεν είχε ουσία, σε αντίθεση με τον αντίπαλο, που εκμεταλλεύτηκε στο πρώτο μέρος τις ευκαιρίες του και «κλείδωσε» σ’ αυτό το διάστημα το «τρίποντο».

Το σύνολο του Σίμου, έτσι, στρέφει την προσοχή του στο σημαντικό παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον Άρη (11/07), το οποίο ενδεχομένως να κρίνει πολλά για την 5η θέση. Ο «δικέφαλος», τώρα, ξέφυγε 4 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και είναι το απόλυτο φαβορί για τη 2η θέση και την έξοδο στο Champions League.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης, Περδίκης και Μπολάκης.

Την τετράδα στη μεσαία γραμμή συνέθεσαν οι Στάικος, Βίκτορ, Σακόρ και Ναμπί και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Μάνος.

Δεν ένιωσε πίεση, αλλά έχανε 2-0

Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα και προσπαθούσαν να φτάσουν απέναντι στον Γουάλι. Οι «ασπρόμαυροι», πάντως, είχαν κλείσει καλά τους χώρους, αμύνονταν σωστά και δεν ένιωθαν κίνδυνο.

Η αναμέτρηση δεν πρόσφερε συγκινήσεις και απουσίαζαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Μετά το 10’, μάλιστα, η ομάδα του Ηρακλείου θέλησε να κρατήσει την μπάλα, ωστόσο υστερούσε στις συνεργασίες.

Και ενώ δεν αισθανόταν καμία απειλή από το σύνολο του Καρέρα, στο 19’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Από μακρινή μπαλιά του Παουλίνιο, ο Ολιβέιρα έφυγε στην πλάτη του Περδίκη και με ψύχραιμο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Το συγκρότημα του Σίμου υστερούσε δημιουργικά και ενώ δεν πιεζόταν ιδιαίτερα, η ΑΕΚ προκαλούσε ρήγματα από τη δεξιά πλευρά, όπου άρχιζε ο κύριος όγκος των επιθέσεων της.

Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς "δράση", με τον ΟΦΗ ναι μεν να στέκεται καλά, αλλά να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Στο 38’ οι ηττημένοι είχαν μια άστοχη κεφαλιά με τον Περδίκη, όμως στο 45’ οι νικητές στη δεύτερη φάση τους στον αγώνα, έφτασαν στο 2-0. Ο Λιβάγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Σβάρνας από κοντά με προβολή σκόραρε.

Προσπάθησε, αλλά…

Ο Σίμος θέλησε να βελτιώσει τα πράγματα για την ομάδα του στην επανάληψη και έριξε στο παιχνίδι τους Νάστο, Μεγιάδο και Φιγκεϊρέντο.

Η εικόνα του Ομίλου ήταν πραγματικά αρκετά καλύτερη. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν την πρωτοβουλία, κυκλοφορούσαν πλέον την μπάλα και έψαχναν τη στιγμή που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος ήταν ανεβασμένος, βρισκόταν διαρκώς στο προσκήνιο, ωστόσο δεν έβγαζε συνδυαστικό ποδόσφαιρο και είχε ανούσια υπεροχή. Στο 65’, βέβαια, ο Μπάρκας λίγο έλειψε να κάνει το «δώρο» στον ΟΦΗ, καθώς δεν συγκράτησε την μπάλα στο «χλιαρό» σουτ του Σακόρ και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση του από τον Βαζ, πάντως, η Ένωση είχε καταπληκτική επιθετική μετάβαση, έπιασε στον… ύπνο τον Όμιλο και ο Βέρντε έβγαλε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ τον Αραούχο, ο οποίος, ωστόσο, νικήθηκε από τον Γουάλι, που έκανε εξαιρετική επέμβαση.

Σταδιακά η απόδοση των ηττημένων έπεσε, με τους «κιτρινόμαυρους» ν’ ανακτούν τον έλεγχο και να πλησιάζουν σ’ ένα τρίτο τέρμα με τον Παουλίνιο στο 74’, αλλά και στο 77’.

Οι νικητές είχαν πια φέρει απόλυτα την αναμέτρηση στα μέτρα τους και στο 81’ ο Γουάλι πραγματοποίησε ακόμη μία σπουδαία επέμβαση, σε τετ α τετ του Βέρντε. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΟΦΗ να επικεντρώνεται από σήμερα κιόλας στον «τελικό» της 5ης θέσης του Σαββάτου (11/07) απέναντι στον Άρη.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Μάνταλος (80’ Σαμπανάσοβιτς), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (80’ Τσιγκρίνσκι), Αλμπάνης (27’ λ.τρ. Βέρντε), Ολιβέιρα (59’ Αραούχο), Λιβάγια (59’ Σιμάνσκι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82’ Σουρνάκης), Περδίκης (46’ Νάστος), Μπολάκης, Στάικος (46’ Μεγιάδο), Ζοάο Βίκτορ, Σακόρ, Ναμπί (59’ Βαζ), Μάνος (46’ Φιγκεϊρέντο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.