Έχασε με 0-4 στο πρώτο ματς και... προκρίθηκε!
Η Ζενίτ διέλυσε με 8-1 στην παράταση την Ντινάμο Μινσκ, σε ένα παιχνίδι που πήγε στην παράταση λόγω του 0-4 στη Λευκορωσία!
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στην Αγία Πετρούπολη, στη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League, μεταξύ Ζενίτ και Ντινάμο Μινσκ. Οι Ρώσοι, παίζοντας με 10 παίκτες, διέλυσαν με 8-1 τους αντιπάλους τους στην παράταση, έχοντας χάσει με 0-4 στη Λευκορωσία πριν από μία εβδομάδα!
Μάλιστα, μέχρι το 65ο λεπτό, το σκορ ήταν μόλις 1-0 από τέρμα του Λεάντρο Παρέδες και όλα έδειχναν ότι η ανατροπή δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί. Ακόμα κι όταν ο Κριστιάν Νομπόα (πρώην του ΠΑΟΚ) έκανε το 2-0, ο Παρέδες δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και το παιχνίδι της πρόκρισης έμοιαζε χαμένο. Δύο γκολ του Αρτιόμ Τζιούμπα σε τρία λεπτά (75'-78'), όμως, ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση σκόραρε ακόμα ένας πρώην παίκτης ελληνικής ομάδας, ο Σεϊντού Γιαχάγια που πέρασε από την ΑΕΚ. Με το 4-1, η Ντινάμο ξαναπήρε το "εισιτήριο" της πρόκρισης, ωστόσο οι Ρώσοι άντεξαν στον επιπλέον χρόνο και με ένα τέρμα του Σεμπαστιάν Ντριούσι (109) κι ένα πέναλτι του Τζιούμπα (115'), ξαναπήραν προβάδισμα πρόκρισης. Με φόρα από αυτά τα δύο γκολ, ο Ρόμπερτ Μακ έβαλε το κερασάκι στην "τούρτα" με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις.
κείμενο: sport24