Έχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο Ηρόδοτος ηττήθηκε 0-1 από τον Απόλλωνα Πόντου για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού ήταν ανώτερος και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε την ήττα. Κέρδισε, όμως, τις εντυπώσεις και «παραστάσεις» φυσικά ενόψει της παρουσίας του στη Football League.

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καθόλου καλά στο ματς και οι «ροσονέρι» δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ν’ απειλήσουν. Στο 8’, μάλιστα, ο Κουράκης απέκρουσε το σουτ του Πορτουλίδη από καλή θέση.

Μετά το πρώτο τέταρτο, βέβαια, οι «κυανόλευκοι» ισορρόπησαν, κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι. Στο 20’ είχαν ένα άστοχο μακρινό σουτ με τον Μάκο. Οι  δυο ομάδες είχαν επιδοθεί σε πολλά λάθη και το ποδόσφαιρο στο Παγκρήτιο ήταν… άναρχο. Στο 34’, πάντως, το σύνολο του Παπαματθαιάκη πλησίασε στο γκολ. Ο Αυγενικού εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Σμυρλής αστόχησε από πολύ κοντά.

«Τζάμπα» γκολ και αποβολή

Στις αρχές της επανάληψης ο Ηρόδοτος πίεσε τον Απόλλωνα και έψαχνε το γκολ. Σε μια ανύποπτη φάση, ωστόσο, στο 58’, ο Κουράκης δεν έδιωξε σωστά και το λάθος του εκμεταλλεύτηκε ο Δημητριάδης, που με πλασέ σημείωσε το 0-1. Οι ηττημένοι θέλησαν ν’ αντιδράσουν  και απείλησαν στο 61’ με τον Αυγενικού και στο 62’ με τον Φραγκουλάκη. Τα πράγματα, όμως, δυσκόλεψαν πολύ στο 63’, όταν ο Μάκο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Παρόλα αυτά, στο 65’ ο Μπάμπης και στο 70’ ο Κωνσταντινίδης «άγγιξαν» την ισοφάριση. Στο 84’ και οι νικητές συνέχισαν με 10 παίκτες, αφού ο Καλαϊτζίδης είδε κι εκείνος τη δεύτερη κίτρινη. Ο Ηρόδοτος έκανε την τελευταία του προσπάθεια, αλλά δεν έφτασε τελικά στην επίτευξη κάποιου τέρματος.

Ηρόδοτος (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Κουράκης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Μπαλάφας, Αυγενικού (76’ Κασαπάκης), Σμυρλής, Φραγκουλάκης (82’ Μωραΐτης), Κωνσταντινίδης (71’ Μασάδο), Μάκο, Κοντογιάννης.

Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Γεωργιάδης, Σουντουρά (56’ λ.τρ. Τσουμάνης), Σπόλιαριτς (91’ Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης, Καλαϊτζίδης, Πουρτουλίδης, Κυβελίδης (82’ Δαμουλάκης).

Θυμηθείτε το live του ματς

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.