Έχει τη… στόφα και το δείχνει

Απόψεις

Για ν’ αποκτήσεις ένα τίτλο, από τη μικρότερη τοπική κατηγορία μέχρι και το υψηλότερο επίπεδο, απαιτείται «χαρακτήρας» και… στόφα νικητή.

Και ο Ηρόδοτος αποδεικνύει ότι διαθέτει αυτά τα στοιχεία. Το ματς με την Κηφισιά, εξάλλου, αποτέλεσε ένα καλό… κρας τεστ. Η αναμέτρηση με τον αθηναϊκό σύλλογο πιθανότατα να έμοιαζε εκ προοιμίου εύκολη για πολλούς. Στην πορεία, ωστόσο, εξελίχθηκε ιδιαίτερα… ζόρικη για τους πρωτοπόρους. Βρέθηκαν στα… σκοινιά, αλλά κρατήθηκαν όρθιοι και ουσιαστικά με το «τρίποντο» που πήραν, «κλείδωσαν» το πρωτάθλημα. Το σύνολο του Μανώλη Παπαματθαιάκη έμεινε πίσω στο σκορ με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και είχε στη διάθεση του 45 λεπτά… συν τα χασομέρια για να φτάσει στη νίκη. Γιατί ακόμη και ισοπαλία θα ήταν σημαντική «γκέλα».

Ο σύλλογος της Ν. Αλικαρνασσού δε… σοκαρίστηκε από το γκολ των φιλοξενούμενων και διαχειρίστηκε τον αγώνα, όπως ακριβώς οφείλει να κάνει μια ομάδα που «διψάει» για τον τίτλο. Τι κι αν η πίεση του χρόνου αύξανε το άγχος; Παίκτες και τεχνική ηγεσία δούλεψαν με… μαεστρία πάνω στις «ειδικές» συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί και κατέκτησαν στους 3 βαθμούς. Και μπορεί τίποτα να μην έχει κριθεί ακόμη, αλλά ο Ηρόδοτος φανερώνει είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο πως είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας και δε θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου στη Football League μονάχα αν συμβούν… πράματα και θάματα στα τρία παιχνίδια που απομένουν έως το φινάλε.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.