Εδώ ο κόσμος χάνεται και η... Euroleague «χτενίζεται»

SMS

Η Xίμκι, η Ζενίτ με την Βιλερμπάν αποτελούν τις υγειονομικές ''βόμβες'' της διοργάνωσης, παιχνίδια αναβάλλονται και η Euroleague ''κοιτάει'' χ

Αυτό που συμβαίνει στο ξεκίνημα της Euroleague, δεν είναι σε καμία περίπτωση σοβαρό. Με τα δεδομένα υγειονομικά προβλήματα - λόγω κορωνοϊου - σε όλο τον κόσμο, οι ιθύνοντες της διοργάνωσης ξεκίνησαν την διοργάνωση όμως τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν. Όμως, αντί να υπάρξει δραστική αντίδραση, η Euroleague τιμωρεί με ήττα της ομάδας επειδή... δεν μπορούν να αγωνιστούν λόγω του ιου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει για τη φετινή χρονιά η διοργανώτρια αρχή, εφόσον μία ομάδα δεν είναι σε θέση να κατέβει -έστω με οκτώ παίκτες- σε έναν αγώνα, τον χάνει 20-0 «στα χαρτιά», χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες με την περίπτωση του Παναθηναίκού, ο οποίος τελικά δεν αγωνίστηκε με την Βιλερμπάν και θα πάρει τη νίκη με 20-0, η Ζενίτ χάνει και τα δύο ματς με Βασκόνια και Βαλένθια, ενώ θυμίζω και το ''αστείο'' ματς στη Ρωσία, με την Χίμκι να κατεβάζει 8αδα και την Ζαλγκίρις να επικρατεί εύκολα.

Σαν συνέχεια όλων αυτών, δεν θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης (15/10) ο αγώνας της Βιλερμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα, καθώς η EuroLeague ζήτησε από τους Σέρβους να μην ταξιδέψουν στη Λιόν. Δεύτερος που χάνει με τον ίδιο τρόπο η Γαλλική ομάδα!

Το είπε σωστά και ο Μπαρτζώκας προχθές: ''Όταν κατεβαίνουν ομάδες με έξι ή επτά παίκτες πρόκειτα για αλλίωση. Πως θα καταφέρεις να συγκεντρώσεις την ομάδα στην τακτική του αγώνα όταν οι περισσότεροι σκέφτονται πως οι άλλοι έχουν κρούσματα και ίσως κολλήσουμε;

Όταν οι περισσότερες διοργανώσεις προσαρμόζονται η Ευρωλίγκα συνεχίζει με τα ίδια δεδομένα, δίνοντας υγειονομικές συμβουλές για… πλύσιμο των χεριών, σε ένα άθλημα επαφών!

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό μια αντίστοιχη ''φούσκα'' στο NBA, όμως σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει, το πρωτάθλημα είναι σε κρίση και όποιος δεν το βλέπει, κάτι δεν κάνει σωστά.

Πολύ φοβάμαι ότι η εφετινή σεζόν, έτσι όπως εξελίσσεται, δύσκολα θα ολοκληρωθεί. Και το βασικότερο: με τις αναβολές αγώνων και τα 20-0 δημιουργείται αλλοίωση του πρωταθλήματος αλλά και της αίγλης της Euroleague. Μια διοργάνωση που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει βήματα προς τα μπρος, όμως τους τελευταίους μήνες κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο...

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.