«Είμαι καλά, προσαρμόζομαι παντού»...

18:30 | 08/04/2024

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποφυλάκισή του, ο Ντάνι Άλβες μίλησε αποκλειστικά σε καταλανικό μέσο ενημέρωσης, αναφερόμενος στο τί βίωσε στην φυλακή κατά τη διάρκεια της 14μηνης κράτησής του.

Καταδικασμένος σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και καταβολή προστίμου 150.000 ευρώ για τον βιασμό μιας 23χρονης νεαρής γυναίκας, ο Βραζιλιάνος πρώην διεθνής, αποφυλακίσθηκε μετά από 14 μήνες κράτησης. Η ισπανική Δικαιοσύνη αποδέχθηκε την υπό όρους αποφυλάκιση του, με την καταβολή εγγύησης ενός εκατομμυρίου ευρώ και την παράδοση των διαβατηρίων του. Επιπλέον, ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, της Γιουβέντους και της Παρί Σεν Ζερμέν, πρέπει να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα στο δικαστήριο και να κρατά αποστάσεις από το θύμα.

Ασκώντας έντονη κριτική, ο Αλβες δεν διατήρησε διακριτικότητα και αν και τόνισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε βάθος για τις δικαστικές διαδικασίες που αντιμετωπίζει, αφού ακόμη διώκεται, μίλησε στο «El Periodico». Πρόκειται για μια συνέντευξη, που λογικά προκαλεί αντιπαραθέσεις και στην οποία ο πρώην δεξιός μπακ μιλά για την τωρινή του ζωή, αλλά και για τους 14 μήνες κράτησής του.

«Αυτό πρέπει να κάνω. Κάθε Παρασκευή πηγαίνω στο δικαστήριο και τέλος. Δεν έχω πολλά άλλα να κάνω», εξήγησε αρχικά, πριν προσθέσει ότι «ο αγώνας που τώρα πρέπει να παίξω γίνεται στο δικαστήριο». Ωστόσο, δεν έχει ιδέα για την... διάρκεια «αυτού του αγώνα», εφόσον δεν έχουν επιλυθεί όλες οι προσφυγές που υποβλήθηκαν από όλα τα μέρη (υπεράσπιση και εισαγγελέας)», εξηγεί στην καταλανική εφημερίδα, ο 40χρονος Αλβες και προσθέτει:

«Οπου κι εάν πάω, επιβιώνω. Προσαρμόζομαι σε όλα γιατί για εμένα δεν είναι ο τόπος που φτιάχνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος που φτιάχνει τον τόπο. Είμαι ήρεμος, είμαι καλά».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.