Είναι θέμα αξιοπρέπειας

Απόψεις

Ο Μανόλης Γρηγοράκης γράφει για τη διπλή σημασία του εναρκτήριου αγώνα του ΟΦΗ στη νέα σεζόν

Το αυριανό ματς του ΟΦΗ στο Χαριλάου είναι κάτι παραπάνω από το πρώτο επίσημο της χρονιάς: είναι το πρώτο ματς βάσει του οποίου θα μπορούμε να μετρήσουμε πόσα πάνω κάτω απίδια θα βάλει φέτος ο σάκος, τη συγκομιδή δηλαδή σε βαθμούς και αποτελέσματα, το πόσο ψηλά στο πρωτάθλημα και πόσο μακριά στο κύπελλο θα φτάσει η ομάδα που έφτιαξε ο Σαμαράς και προετοίμασε ο Νιόπλιας.

Ο Άρης προσφέρεται σαν αντίπαλος: μπορεί να σου βγάλει τον καλύτερο εαυτό, αλλά και τον χειρότερο. Στην αντίστοιχη προ διετίας πρεμιέρα συνέβησαν περίπου και τα δύο. Στο α' ημίχρονο ο ΟΦΗ έπαιξε τη μπάλα που θαύμασε και ζήλεψε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα στο πρώτο μισό εκείνης της σεζόν, το β' ημίχρονο είχε κάτι από την περσινή του κατηφόρα. Ακόμα κι έτσι όμως η πρώτη εικόνα ήταν η πιο ισχυρή, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο αμέσως επόμενο ματς με το χαλαρό διπλό επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο αύριο για τον ΟΦΗ δεν είναι να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι σε ένα από τα καλύτερα ρόστερ της εφετινής Σούπερλιγκ, αλλά να το κάνει και με τρόπο που θα πείθει ότι στο αμέσως επόμενο ματς με την ΑΕΚ θα είναι ευθέως ανταγωνιστικός. Και στα αμέσως επόμενα ομάδα πλέι οφ.

Ο ΟΦΗ πέρσι έχασε ολόκληρο το έδαφος που είχε κερδίσει την προηγούμενη σεζόν και φέτος είναι υποχρεωμένος να ξεκινήσει από την αρχή . Πρέπει να ξανασυστηθεί. Όχι μόνο στους φίλους του, αλλά και στους εχθρούς, κυρίως σε αυτούς. Οι Αρειανοί είναι προφανές ότι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία - πάντα εκεί ανήκαν. Από την εποχή που ο ΟΦΗ πήγαινε εκεί και τους έριχνε κατηγορία (με παίκτη-σκόρερ τότε τον Νιόπλια) ή έρχονταν στο Γεντί Κουλέ και έτρωγαν τεσσάρες. Την εποχή που ο ΟΦΗ είχε προσπεράσει και ο Άρης έπαιρνε ζωή από την υπερομάδα του μπάσκετ, τον Γκάλη και τον Γιαννάκη.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Άρης του Γκάλη και του Γιαννάκη νικήθηκε από το χρόνο και το χρήμα, ο ΟΦΗ του Γκέραρντ από θεούς, δαίμονες και τσάτσους και οι σύλλογοι άρχισαν να μετρούν θύτες και (κυρίως) θύματα. Από την εποχή που ο κόσμος του ΟΦΗ σήκωνε με αλλεπάλληλα συλλαλητήρια το Ηράκλειο στο πόδι για λευτεριά και ανεξαρτησία φτάσαμε σήμερα στην εποχή που ο κόσμος του Άρη το μόνο για το οποίο αισθάνεται την ανάγκη να διαδηλώσει είναι το -6.

Όμως η ακεραιότητα μιας ομάδας δεν μπορεί να είναι μόνο βαθμολογική και αυτό τουλάχιστον στον ΟΦΗ το ξέρουν καλά. Στον Άρη κάνουν πώς ή δεν θέλουν να το ξέρουν. Οι αγώνες ναι, παίζονται στα γήπεδα, αλλά οι ομάδες που σέβονται τον εαυτό τους δεν παίζουν μόνο εκεί. Καλό ματς να γίνει αύριο κι ας κερδίσει ο τιμιότερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητάει ετοιμότητα ο Νιόπλιας

Η πρώτη αποστολή της χρονιάς: Με 20 παίκτες και Μαρινάκη ο ΟΦΗ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.