Ειρήνη Βασιλείου: «Είμαστε άστεγοι και κανείς δε νοιάζεται»

17:36 | 01/02/2024

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας τους ενόψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων βρίσκονται οι αθλητές και οι αθλήτριες της Κρήτης που προπονούνται στο Παγκρήτιο, μετά το κλείσιμο του Σταδίου.

Η ιστοσελίδα runbeat.gr επικοινώνησε με την Ειρήνη Βασιλείου, μία αθλήτρια που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στα 400μ. και 800μ., και ξαφνικά βρέθηκε άστεγη να αναζητά χώρους προπόνησης. «Δε φανταζόμουν ότι θα συνέβαινε ξανά το ίδιο. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει και να είχαν κάνει την κατάλληλη συντήρηση. Το στάδιο είναι εκτεθειμένο σε αέρα και θάλασσα και κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Έπρεπε να είχε συντηρηθεί σωστά. Δεν είμαι ειδικός, αλλά θεωρώ ότι έπρεπε να είχε προβλεφθεί και να είχε αποτραπεί», είπε αρχικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια την οποία πετύχαμε καθοδόν για τις Μοίρες όπου πήγε για να πραγματοποιήσει τη σημερινή της προπόνηση.

«Βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και δυστυχώς οι μόνοι που το πληρώνουν είναι οι αθλητές. Κανείς δε νοιάζεται για το που θα κάνουμε την προπόνησή μας. Με εμένα δεν επικοινώνησε κανείς. Το να χάσει ένας αθλητής για 2-3 μέρες την προπόνησή του το κόστος είναι μεγάλο. Κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά θα βρούμε τον τρόπο να προπονηθούμε. Εγώ πάω στις Μοίρες, κάποιοι πήγαν στο Αρκαλοχώρι κάποιο κάπου αλλού. Όλο αυτό, όμως, είναι πολύ δύσκολο και ψυχοφθόρο.

Έχουμε το στάδιο στα πόδια μας μπροστά και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Το Στάδιο Ελευθερίας επίσης βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για εμάς. Ούτε καν την κλειστή αίθουσα του Παγκρητίου δε μας δίνουν για προπόνηση. Αναγκαστικά εγώ πάω στις Μοίρες για προπόνηση και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το Σάββατο που φεύγω».

Για καλή της τύχη, η Ειρήνη Βασιλείου είχε προγραμματίσει να φύγει το προσεχές Σάββατο για την Αφρική, όπου θα συνεχίσει την προετοιμασία της, όμως σκέφτεται και τους υπόλοιπους αθλητές.

«Το Σάββατο φεύγουμε για Αφρική. Τα υπόλοιπα παιδιά όμως θα μείνουν πίσω. Είμαστε ουσιαστικά άστεγοι. Οι προπονητές ψάχνουν λύσεις γιατί ξέρουμε όλοι ότι το κεντρικό στάδιο θα μείνει κλειστό για πολύ καιρό. Το πιθανότερο είναι να δοθεί το βοηθητικό και η κλειστή αίθουσα για χρήση».

Ακόμα, όμως, και πριν την αποκόλληση της λαμαρίνας στο στέγαστρο οι αθλητές και οι αθλήτριες που προπονούνται στο Παγκρήτιο Στάδιο αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι δεν έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό. Όπως εξομολογείται η Ειρήνη Βασιλείου, «το χορτάρι στο κεντρικό γήπεδο είναι δύο μήνες κλειστό, ενώ πολλές φορές αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε την προπόνησή μας επειδή φιλοξενείται κάποιο αγώνας ποδοσφαίρου. Στην κλειστή αίθουσα του στίβου επικρατεί παγωνιά. Αντί να υπάρχει θέρμανση, ανοίγουν τα παράθυρα και η προπόνησή μας γίνεται με δυσκολία. Δε μιλάμε, δε μιλάμε, αλλά δε γίνεται να συνεχιστεί αυτό .

Δεν είμαι υπερβολική. Θέλω να με σέβονται όπως τους σέβομαι εγώ!».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.