Έκανε αυτό που έπρεπε κι ας έβαλε ζόρια στον εαυτό του

08:49 | 26/09/2024

Οι ανορθογραφίες του α' ημιχρόνου, ο επιδραστικός Νους και οι δηλώσεις του Δέλλα - Άρθρο του Δ. Καρυωτάκη.


Γράφει ο Δημήτρης Καρυωτάκης


Nίκη - πρόκριση με ανατροπή για τον καλό για ένα πάλι ημίχρονο ΟΦΗ που έκανε αυτό που έπρεπε και επικρατώντας με 2-1, κέρδισε τον Παναιτωλικό και συνεχίζει σε ένα θεσμό που περιμένει πολλά για τη φανέλα, το DNA της ομάδας και τη φιλοσοφία του club.

Ο ΟΦΗ με οκτώ αλλαγές στη σύνθεση του, βραχυκυκλώθηκε νωρίς με το γκολ του Παναιτωλικού κι έδειξε πως με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου αν δεν υπήρχαν δραστικές αλλαγές θα είχε να ανεβεί ένα ψηλό βουνό. Ο Δέλλας επέλεξε παίκτες που ήταν σε χαμηλές πτήσεις στη Λειβαδιά (Μπάκιτς - Μπρεσάν) ενώ μπροστά ο Σαλσέδο μόνος κι έρημος δεν μπορούσε να προσφέρει το παραμικρό. Είναι απορίας άξιο τι βλέπει ο προπονητής στο Ριέρα που δεν το βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι που συν τοις άλλοις έκανε το μοιραίο λάθος στο γκολ του Αγρινίου. Ο ποδοσφαιριστής απλά δεν μπορεί, εκθέτει τον εαυτό του εκθέτει και το Δέλλα που του δίνει αδίκως ευκαιρίες.

Ευτυχώς οι ανορθογραφίες διορθώθηκαν στο β’ ημίχρονο και κυρίως η είσοδος του Νους έδωσε άλλον αέρα στην ομάδα δείχνοντας πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Ο «μικρός μάγος» πέτυχε και τα δυο τέρματα και δείχνει πως οι ποδοσφαιρικές προσωπικότητες είναι που έχουν αλλάξει το φετινό ΟΦΗ και όχι η ασταθής και άνευρη εικόνα που εξακολουθεί να προβληματίζει τουλάχιστον για ένα ημίχρονο κάθε φορά.

Ο Παναιτωλικός ήταν η πρώτη ομάδα που ήλθε φέτος στο Ηράκλειο κι έδειξε πως θα αγωνίζονται οι ομάδες που θα παρατάσσουν πούλμαν μπροστά από τον τερματοφύλακα τους περιμένοντας σε μια αντεπίθεση να κλέψουν ό,τι μπορούν από το παιχνίδι.

Και στις κλειστές άμυνες θέλεις παίκτες με την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Νους ή την ικανότητα του Σεγκέλια για να βγάλει τη σέντρα ή να δώσει την ασίστ και βέβαια ακραίους αμυντικούς που δεν θα δείχνουν τόσο ελάχιστα σημαντικοί όπως ο Αμπάντα.

Ο ΟΦΗ τα κατάφερε, στάθηκε τυχερός στην τελευταία φάση του αγώνα με την ευκαιρία του Παναιτωλικού και συνεχίζει στο κύπελλο που τόσα όνειρα κάθε φορά επενδύουν οι οπαδοί του στο θεσμό.

Το παιγνίδι της Κυριακής θα 'ναι άλλο εντελώς διαφορετικό και βέβαια ο ψυχολογικός παράγοντας της επικράτησης στο κύπελλο θα μετρήσει, θα δούμε κι ένα κανονικό ΟΦΗ από την αρχή, χωρίς πειράματα και ανορθογραφίες και βέβαια με περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

ΥΓ: Επειδή ο Δέλλας έκανε δηλώσεις για τον κόσμο και τη στάση του μετά το γκολ του Παναιτωλικού, θα πρέπει να καταλάβει πως όταν ο κόσμος βλέπει μια ομάδα - αχταρμά χωρίς αρχή μέση και τέλος λογικό είναι να γκρινιάζει και να μουρμουράει. Όταν βλέπει παίκτες που δεν βλέπονται να ξεκινούν και να εκνευρίζουν με την εικόνα τους τον κόσμο, θα πρέπει να κατανοεί και ο προπονητής πως ο πελάτης (που πλήρωσε για να δει την ομάδα του με κόπο και στέρηση και δεν θέλει πειράματα πολλές φορές ακατανόητα) έχει δίκιο. Αυτός είναι νόμος και του εμπορίου και του ποδοσφαίρου!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.