Εκδιώχθηκαν Έλληνες φίλαθλοι λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς

17:40 | 22/01/2020

Αρκετοί Έλληνες φίλαθλοι εκδιώχθηκαν από το Αυστραλιανό Όπεν, μετά τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Νάο Χιμπίνο, όπως ανέφερε η Herald Sun.

Οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν για ρατσισμό, λόγω της εκδίωξής τους από το Melbourne Park, ενώ η αστυνομία της Βικτώριας επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα μεταξύ 15 και 20 ανδρών αποβλήθηκε (στις 6:05 μ.μ ώρα τοπική) εξαιτίας ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Λίγες ημέρες πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε... θυμίσει στους Έλληνες φιλάθλους ότι παρακολουθούν αγώνα τένις και όχι ποδοσφαίρου, καλώντας τους να «μετριάσουν» τη συμπεριφορά τους.

«Η ομάδα αυτή είχε λάβει πολλές προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Court 8 από τον διαιτητή του αγώνα, την ασφάλεια και την αστυνομία», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Σάκκαρη πάντως, δήλωσε ότι δεν θεώρησε ακατάλληλη τη συμπεριφορά των φιλάθλων και είπε όπως ελπίζει ότι «θα είναι ευπρόσδεκτοι σε μελλοντικούς αγώνες».

«Νομίζω ότι ήταν υπέροχοι, έδειξαν μεγάλο σεβασμό στην αντίπαλο. Σταμάτησαν όταν έπρεπε να σταματήσουν», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Θα νιώσω διαφορετικά παίζοντας εδώ χωρίς αυτούς, αυτό είναι σίγουρο. Με κάνουν να παίζω καλύτερα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.