Εκλογές 2023: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία – Στις 22:30 εκτίμηση αποτελέσματος

16:26 | 08/10/2023

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών σε όλη τη χώρα.

Αντίστοιχη με τις εθνικές εκλογές η συμμετοχή, μέχρι αυτή την ώρα (16:00). H εικόνα που φτάνει είναι οτι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από το εκλογικό σώμα.

Παρατηρούναι κάποιες καθυστερήσεις καθώς οι συνδυασμοί είναι πολλοί και τα ψηφοδέλτια μεγάλα με πολλούς υποψηφίους. Υπάρχουν κάποιες ουρές από εκλογείς που καθυστερούν στα παραβάν.

Στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται όλοι στις θέσεις τους για να υποδεχτούν και να καταχωρίσουν τα εκλογικά αποτελέσματα από τα 22.722 εκλογικά τμήματα της χώρας.

Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 θα αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα με λίγους εγγεγραμμένους.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα μονού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγουν πρώτα την κάλπη των δημοτικών εκλογών ενώ στα ζυγού αριθμού εκλογικά τμήματα θα ανοίγει η κάλπη των περιφερειακών εκλογών. Αυτό θα γίνει για να υπάρχει συνολικά εικόνα. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα στέλνουν τα αποτελέσματα με τα tablet.

Εκτίμηση αναμένεται στις 22:00 – 22:20 από την Singular Logic για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους.

Για τη σταυροδοσία θα υπάρχει σαφής εικόνα -ειδικά για τους μεγάλους δήμους- μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε και θα προχωρά η ενσωμάτωση.

Για πρώτη φορά προβλέπεται εκλογική αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Εκλέγεται ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ποσοστό 43% συν μία ψήφο επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτό το ποσοστό, θα ακολουθήσει Β’ γύρος την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς.

Λιβάνιος: Έως τις 14:30 ψήφισαν 2.133.692 πολίτες – Ποσοστό 32,1% του εκλογικού σώματος

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος έως τις 14:30 ψήφισαν 2.133.692 ψηφοφόροι. Πρόκειται για το 32,1% του εκλογικού σώματος.

Ειδικότερα κατά με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους 15.407 εκλογικών τμημάτων επί συνόλου 22.722 (67%), έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 2.133.692 ψηφοφόροι.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.