Έκρηξη από Αταμάν: «Επικίνδυνη νοοτροπία, πρέπει αμέσως να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις»

08:43 | 10/10/2023

Καμπανάκι για την "επικίνδυνη νοοτροπία" κάποιον παικτών χτύπησε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στο Μαρούσι.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας άνετα το Μαρούσι, όμως ο Εργκίν Αταμάν δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο που λειτούργησαν οι παίκτες του, κάτι που ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ και επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Τούρκος τεχνικός χτύπησε καμπανάκι για αυτή την "επικίνδυνη", όπως τη χαρακτήρισε, νοοτροπία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε για ποιο λόγο έπαιξε μόλις 6'13" ο Κώστας Σλούκας, τονίζοντας ότι είχε ενοχλήσεις στη γάμπα.

"Μπορεί να κερδίσαμε και να κυριαρχούσαμε απόλυτα στο ματς, τουλάχιστον μέχρι 5-6 λεπτά πριν το τέλος, αλλά δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τη συγκέντρωση και τη στάση των παικτών και κάποιες ατομικές αποδόσεις. Είναι επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία. Πρέπει αμέσως να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Μιλήσαμε και στα αποδυτήρια για αυτό. Αύριο θα ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για την Μπάγερν.

Είμαστε καινούργια ομάδα, οπότε εγώ δίνω πολύ μεγάλη βάση σε τέτοια παιχνίδια. Όλοι πιστεύουν ότι είναι εύκολα, έιναι όμως σημαντικά για την προετοιμασία μας. Σήμερα κάναμε μόνο κάποια σουτ για 45' το πρωί. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά σήμερα το βράδυ. Δεν μπορούμε να λέμε ότι '"εντάξει, αυτή η ομάδα δεν είναι στο επίπεδο μας".

Ας πούμε σήμερα δώσαμε χρόνο στον Σαμοντούροβ και ήταν πολύ καλός. Με εξαίρεση έναν - δύο παίκτες, δεν είμαι ευχαριστημένος με τις ατομικές αποδόσεις, δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά όλοι ξέρουν την απόδοσή τους. Τους είδατε κι εσείς. Είναι πολύ επικίνδυνη αυτή η νοοτροπία και πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και να είμαστε πιο σκληροί πνευματικά. Χάσαμε το ντέρμπι, όχι γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα από εμάς, αλλά γιατί κάναμε κάποια χαζά λάθη, ιδίως στην 4η περίοδο. Χάσαμε το ντέρμπι γιατί δεν παίξαμε καλά. Αυτή είναι η άποψή μου.

Οι γιατροί μου συνέστησαν να μην χρησιμοποιήσω πολύ τον Σλούκα γιατί έχει κάποιους πόνους στην γάμπα. Για αυτό έπαιξε μόνο 5΄λεπτά και ο ίδιος ζήτησε να ξεκουραστεί. Και ο Χουάντσο ξεκουράστηκε γιατί είχε ένα πρόβλημα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Έχουμε όμως μεγάλο ρόστερ, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έπαιξαν δύο παίκτες. Αν δεν αγωνίζεται ο Σλούκας έχουμε τον Βιλντόσα και τον Γκραντ.

Όταν θα γυρίσουν οι Μήτογλου και Παπαπέτρου θα μας δώσουν πολλά. Είδατε πόσο καλά παίξαμε όταν τους είχαμε στα ματς προετοιμασίας. Μας λείπουν δύο σημαντικοί παίκτες και αυτό μας κάνει ζημιά. Θα δούμε στα επόμενα ένα δύο ματς. Αν χρειαστεί θα βγούμε στην αγορά, θα αλλάξουμε παίκτες. Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και αν καταλάβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές.

Κάθε παιχνίδι για μας είναι must win. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας στην παράταση. Θα παίξουμε συνολικά 34 αγώνες στη regular season, χάσαμε τον πρώτο. Στην EuroLeague κάθε παιχνίδι είναι must win", ανέφερε αναλυτικά.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.