Έκρηξη αυτοπεποίθησης

Απόψεις

Η ανασκόπηση της... περιοδείας των Μπακς στη Δύση

Όπως είχε αναφερθεί στο τελευταίο μας άρθρο, οι 3 νίκες στα 4 παιχνίδια εκτός του Fiserv Forum θα ήταν ένα καλοδεχούμενο σενάριο. Αυτή ήταν και τελικά η έκβαση της πρώτης εξόρμησης στη Δύση, η οποία ασφαλώς και πρέπει να αναλυθεί για να δούμε τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια πολύ άνετη νίκη κόντρα στους Timberwolves με 134-106 (απουσίαζε βέβαια ο καλύτερος παίκτης τους ο Towns), με τον Γιάννη να είναι πολύ καλός με μια γεμάτη στατιστική όπως μας έχει συνηθίσει(34 π,15 ριμπ,6 ας). Ήταν ασταμάτητος με παρατηρήσιμη μανία όταν πλησίαζε στο αντίπαλο καλάθι. Τα Ελάφια δεν επηρεάστηκαν από την 50λεπτη αναμονή για την έναρξη του ματς(είχε πρόβλημα η μια μπασκέτα του Target Center), και έκαναν μια πειστική εμφάνιση χωρίς νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι τους, καθ’ όλην την διάρκεια του αγώνα. Middleton και Bledsoe ήταν αρκετά θετικοί με 26 και 22 πόντους έκαστος.

Οι Bucks έπειτα ταξίδεψαν προς το σαφώς πιο ελκυστικό από την Minnesota, LA για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Rivers και του καλύτερου παίκτη στον πλανήτη, Kawhi Leonard. O MVP όχι μόνο των περσινών τελικών αλλά και των play-offs εν γένει, ήταν απών επιλέγοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι για να ξεκουραστεί, ώστε να είναι έτοιμος την επόμενη μέρα κόντρα στους Blazers, όπου και ήταν εξαιρετικός με 27 πόντους. Η απουσία του θορύβησε το NBA λόγω της μονομαχίας του με τον Γιάννη, η οποία δεν έλαβε ποτέ χώρα και ‘’ξενέρωσε’’ συνεπώς το κοινό που ήθελε να την παρακολουθήσει όσο τίποτε άλλο. Το ταπεινό μου σχόλιο για την απουσία αυτή, συνοψίζεται στο ότι καλά κάνει ο συγκεκριμένος παίκτης και δεν πολύ νοιάζεται για το όλο marketing της ιστορίας,εφόσον βρισκόμαστε πολύ νωρίς στην regular season με τα παιχνίδια καλώς ή κακώς να μην έχουν την μέγιστη σημασία. Άλλωστε ο Leonard είχε και πέρυσι την ίδια στρατηγική με τους Raptors στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με πολλές απουσίες και μη εμφανίσεις σε back to back παιχνίδια, γεγονός που τον δικαίωσε στο τέλος της χρονιάς αφού έκανε ιστορικά play-offs με εμφανίσεις επιπέδου Michael Jordan. Η άποψη αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με το ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο ίδιος και η ομάδα του όπως και έγινε(πρόστιμο 50.000 δολάρια), λόγω αντιφάσεων στον λόγο της απουσίας του. Παρόλα αυτά όσες ποινές και αν δεχτεί, αν τον Ιούνιο του 2020 είναι και πάλι πρωταθλητής τότε όλες αυτές οι συζητήσεις θα έχουν ξεχαστεί και θα φανεί πως γίνονται για να έχουν τα media στην Αμερική υλικό για να γράφουν και να δημιουργούν θόρυβο. Όσον αφορά τώρα το αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού οι Clippers παρά την απουσία των Leonard και George, με φανταστική εμφάνιση από τον μόνιμα sixth player of the year, Lou Williams(34 π, όπως και ο τρομερός Harrell), ήταν ανταγωνιστικότατοι και λύγισαν στο τέλος με 129-124 υπέρ των Bucks. H σούπερ εμφάνιση του Γιάννη με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ αποτέλεσε σημείο εκκίνησης της καθιέρωσης πλέον του σουτ έξω από την γραμμή των 7,24 στο ήδη υπέρ πλούσιο επιθετικό του ρεπερτόριο, μιας και έκανε ρεκόρ καριέρας με 4 στα 7 τρίποντα και 14 στις 18 βολές! Το Milwaukee κατάφερε να παλέψει και να εξουδετερώσει όλες τις προσπάθειες των μαχητικών Clippers να ξαναμπούν στο παιχνίδι όταν η διαφορά ξέφευγε υπέρ τους.

Η μοναδική ήττα στην περιοδεία αυτή επήλθε έναντι των Jazz στη Utah με 103-100 χάρις στο buzzer beater του εκπληκτικού Bojan Bogdanovic, ο οποίος σημείωσε συνολικά 33 πόντους. Ήταν μια σπαραξικάρδια ήττα παρά το ηρωικό comeback της ομάδας του MVP, αφού έχαναν στο πρώτο ημίχρονο μέχρι και 20 πόντους. Κάποιες αλλαγές στην στρατηγική όπως και η βελτίωση της εικόνας του Γιάννη, βοήθησαν στο να αποκτήσουν ρυθμό αλλά τα βήματα του Middleton στην τελευταία επίθεση ήταν καθοριστικό λάθος, καθώς ο Bojan εκμεταλλεύτηκε τα 1,3 δευτερόλεπτα που απέμεναν για να ευστοχήσει σε νικηφόρο τρίποντο με την ιαχή της κόρνας του τέλους. Ο Γιάννης είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα με μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως μπόρεσε και επανήλθε με 28 στο δεύτερο. Παρόλα αυτά έλειψε στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα γιατί αποβλήθηκε παρότι μέχρι τότε δεν είχε πρόβλημα με τα φάουλ του, αλλά τα έκανε σχεδόν όλα μαζεμένα. Είναι εντυπωσιακό πως έχει ήδη αποβληθεί 3 φορές σε 9 αγώνες, ενώ αυτό είχε συμβεί μόλις 2 φορές στις προηγούμενες 2 σεζόν!

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν απέναντι στους Thunder του Chris Paul, όπου οι Bucks τα βρήκαν σκούρα αλλά εν τέλει πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν με σκορ 121-119. Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι φυσικά ο τραυματισμός του Middleton που φαίνεται να μην είναι τόσο σοβαρός(μώλωπας στον αριστερό μηρό), πράγμα σημαντικό για την ομάδα διότι είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του roster. Αν απεναντίας η κατάσταση χειροτερέψει τότε θα δοθεί χρόνος και παραπάνω ευκαιρίες στους Brown και DiVincenso στη θέση του shooting guard, οι οποίοι θεωρώ πως μπορούν να ανταποκριθούν. Επίσης ο Matthews μοιάζει να μην μπορεί να αποτελέσει ένα αξιόπιστο όπλο στο τρίποντο μιας και μέχρι τώρα ζορίζεται εμφανώς με μόλις 29% στα ελεύθερα τρίποντα. Είναι βέβαια ακόμη νωρίς για την χρονιά που διανύουμε και ειδικά με την εν δυνάμει απουσία του Khris θα έχει πιο σημαντικό ρόλο στην επίθεση και πιθανόν να αρχίσει να βελτιώνεται. Αν μολαταύτα δεν μπορέσει σύντομα να δείξει άνετος και πιο χρήσιμος, τότε θα τον βλέπουμε όλο και περισσότερο στην άκρη του πάγκου. Αντίθετα με τον Matthews οι Bledsoe(25 πόντους και 9 ασίστ) και Αντετοκούνμπο (35 πόντους και 16 ριμπάουντ), ήταν εκθαμβωτικοί. Πολύ καλός παρουσιάστηκε και ο Brook Lopez με 15 πόντους και 3 στα 7 τρίποντα, ένα εκ των οποίων ήταν και κρισιμότατο επειδή το χρειαζόταν η ομάδα του στο φινάλε όταν και οι Thunder ισοφάρισαν με τρίποντο του Gallinari. Οι Bucks έκαναν την δουλειά όπως έπρεπε και τώρα επιστρέφουν στο Milwaukee με ένα επιτυχημένο road trip στη Δύση με ρεκόρ 3-1. Ο Γιάννης συνεχίζει να σπάει ρεκόρ, καθώς έχει πέντε συνεχόμενες 30αρες,κάτι που είχε να συμβεί σε παίκτη των Bucks από το 1978 με τον Johnson. Είναι πρώτος σε αξιολόγηση σε όλο το NBA με PER στο 34,39 και με στατιστικά που προκαλούν δέος(29.1 πόντους, 14.1 ριμπάουντ και 7.2 ασίστ κατά μέσο όρο). Για το διάστημα μάλιστα 28 Οκτωβρίου- 3 Νοεμβρίου αναδείχτηκε παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή. Έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν από το σημείο που άφησε την περσινή!

Το επόμενο παιχνίδι των Bucks είναι κόντρα στους Bulls στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής(15/11). Είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια εναντίον ομάδων της Ανατολής(Bulls, Pacers,Bulls και Hawks),με το πρόγραμμα αυτή την φορά να είναι πιο βατό. Ασφαλώς ο στόχος είναι το 4 στα 4 που θα τους παγιώσει στις 2-3 πρώτες θέσεις της Περιφέρειας.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.