Εξαιρετικό ξεκίνημα για Σάκκαρη και Τσιτσιπά στο US Open

08:52 | 28/08/2018

Εύκολες προκρίσεις και για τα δύο Ελληνόπουλα στο Αμερικανικό Open

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν το φαβορί απέναντι στην Άσια Μουχάμαντ και το επιβεβαίωσε με νίκη σε δύο σετ, στον α' γύρο του US Open

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επικρατήσει της Αμερικανίδας Άσια Μουχάμαντ 2-0 σετ (6-3, 6-3) και να πάρει την πρόκριση για το δεύτερο γύρο του τελευταίου χρονικά γκραν σλαμ της σεζόν. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση των δύο αθλητριών με την Μουχάμαντ να έχει κερδίσει τη συμμετοχή στο τουρνουά με wild card. 

H Σάκκαρη είχε πολλές ευκαιρίες (15!) να κάνει το break στο σερβίς της αντιπάλου της και τα κατάφερε σε πέντε από αυτές. Με εξαιρετικά ποσοστά από το πρώτο σερβίς και υπομονή η Σάκκαρη τσέκαρε το ειστήριο για τις "64" του αμερικανικού όπεν. Στο δρόμο της θα βρεθεί η νεαρή Αμερικανίδα Σοφία Κενίν, η οποία κέρδισε τη Σάκκαρη πριν από λίγες εβδομάδες στον πρώτο γύρο του λονδρέζικου γκραν σλαμ. Την περσινή σεζόν η 23χρονη Ελληνίδα έφτασε ως τον τρίτο γύρο του US Open. 

Εμφανώς ανώτερος ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον 36χρονο, Τόμι Ρομπρέδο, κατάφερε να επικρατήσει 3-0 σετ και να περάσει στον 2ο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίιλ Μεντβέντεβ. Η πρώτη νίκη του, λοιπόν, στο US Open είναι γεγονός, με τον 20χρονο να φορτσάρει τις στιγμές που πρέπει και να επικρατεί με με 6-3, 7-6 (1), 6-4 σε 2 ώρες και 33 λεπτά του πολύπειρου και αξιοσέβαστου για την πορεία του στα courts, Ρομπρέδο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.