Εξάστερη Λίβερπουλ!

00:01 | 02/06/2019

Ένα γκολ στην αρχή κι ένα στο τέλος έχρισαν πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Λίβερπουλ για 6η φορά στην ιστορία της!

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Τότεναμ στον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη και για 6η φορά στην ιστορία της κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπο.

O τελικός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τη Λίβερπουλ που εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Σκόμινα (σε χέρι του Σισοκό εντός περιοχής) και από την άσπρη βούλα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σαλάχ στο 2ο λεπτό. Αντίθετα, όμως, με τις αισιόδοξες προβλέψεις, η συνέχεια του αγώνα μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν προσέφερε ούτε φάσεις ούτε συγκινήσεις. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ η Λίβερπουλ έβγαινε επικίνδυνα στην κόντρα δίχως κάποιο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ μπήκε πιο φορτσάτη και προσπάθησε να αντιδράσει για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που είχε τελική, από το σουτ των Μίλνερ στο 71ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η καλύτερη φάση του τελικού για την Τότεναμ όταν ο Ντέλε Άλι μέσα από την περιοχή πήγε να «κρεμάσει» τον Άλισον, αλλά ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ μπλόκαρε.

Στο 87' η... τελετή έλαβε τέλος με τη Λίβερπουλ να «καθαρίζει» τη νίκη. Ο Ντιβόκ Οριγκί που είχε περάσει στη θέση του Φιρμίνιο, σκόραρε για τους «κόκκινους» και διαμορφώνοντας το 2-0 χάρισε την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού, για 6η φορά στην ιστορία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παίκτες και οπαδοί τραγούδησαν μαζί τον απόλυτο ποδοσφαιρικό ύμνο

Σέξι εισβολή στον τελικό!

Η ώρα που χαράζεται το «Liverpool» στο τρόπαιο!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.