Εκτός έδρας Ρεάλ και Μπαρτσελόνα πριν τις ρεβάνς του Champions League και το clasico

15:30 | 12/04/2024

Μία «στροφή» πριν το clasico και ενδιάμεσα στις υποχρεώσεις τους στα προημιτελικά του Champions League, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν εκτός έδρας υποχρεώσεις το Σάβαβτο (13/4), στην 31η αγωνιστική της La Liga.

Οι «μερένγκες» ταξιδεύουν στη Μαγιόρκα για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα (που προέρχεται από την ήττα στον τελικό του κυπέλλου) και θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν το προβάδισμα ασφαλείας των οκτώ βαθμών έναντι των «μπλαουγκράνα», μία εβδομάδα πριν τους υποδεχθούν στο μεγάλο ντέρμπι του «Μπερναμπέου». Παρά τη βαθμολογική σημασία του αγώνα, ο Κάρλο Αντσελότι αναμένεται να κάνει -έστω και περιορισμένο- rotation, καθώς την Τετάρτη (17/4) οι Μαδριλένοι καλούνται να νικήσουν τη Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ, προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά της παίζει στο «Νουέβο Μιραντίγια» με την Κάντιθ, η οποία «καίγεται» για βαθμούς, προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι παίκτες του Τσάβι καλούνται να ξεπεράσουν την κούραση από το ματς της Τετάρτης (10/4) με την Παρί Σεν Ζερμέν και να πάρουν το «τρίποντο», ώστε να πάνε την επόμενη εβδομάδα στο «Μπερναμνπέου» για να παίξουν το τελευταίο τους «χαρτί» για την υπεράσπιση του τίτλου τους.

Σημαντικό ματς γίνεται το Σάββατο (13/4) και στο «Metropolitano», όπου η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί την Τζιρόνα. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν μπροστά τους (Τρίτη 16/4) τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League με τη Ντόρτμουντ, αλλά δεν έχουν περιθώρια απωλειών, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας. Οι Καταλανοί ακόμη και ισοπαλία «κλειδώνουν» σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση και το εισιτήριο για το νέο Champions League -για πρώτη φορά στην ιστορία τους-, αφού θα διατηρήσουν ένα προβάδισμα επτά βαθμών από το συγκρότημα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Η άλλη ομάδα που διεκδικεί θέση στην τετράδα είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία βρίσκεται στο -2 από την Ατλέτικο και υποδέχεται την Κυριακή (14/4) τη Βιγιαρεάλ, με την κατάκτηση του κυπέλλου μετά από 40 ολόκληρα χρόνια να έχει σκορπίσει πρωτοφανή ενθουσιασμό, που μένει να φανεί αν θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά των «λιονταριών» στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της La Liga:

Μπέτις-Θέλτα 12/4

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τζιρόνα 13/4

Ράγιο Βαγεκάνο-Χετάφε 13/4

Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 13/4

Κάντιθ-Μπαρτσελόνα 13/4

Λας Πάλμας-Σεβίλη 14/4

Γρανάδα-Αλαβές 14/4

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 14/4

Σοσιεδάδ-Αλμερία 14/4

Οσασούνα-Βαλένθια 15/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 75

Μπαρτσελόνα 67

Τζιρόνα 65

Ατλέτικο Μαδρίτης 58

Αθλέτικ Μπιλμπάο 56

Σοσιεδάδ 49

Βαλένθια 44

Μπέτις 42

Οσασούνα 39

Βιγιαρεάλ 38

Χετάφε 38

Λας Πάλμας 37

Αλαβές 32

Σεβίλη 31

Μαγιόρκα 31

Ράγιο Βαγεκάνο 30

Θέλτα 28

Κάντιθ 25

Γρανάδα 14

Αλμερία 13

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.