Eπίσημο: Εκτός European Super League και οι Ιταλικές ομάδες!

15:50 | 21/04/2021

Μετά τις έξι αγγλικές ομάδες, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ίντερ και τη Μίλαν, ήταν η σειρά της Γιουβέντους να ανακοινώσει πως αποχωρεί από το οικοδόμημα της European Super League.

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για τις αναχωρήσεις των ομάδων από την European Super League. Μετά την Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους έκλεισαν τον κύκλο των ιταλικών συλλόγων που αποχωρούν από το οικοδόμημα της European Super League, κάτι που επισημοποίησαν μέσω ανακοίνωσης το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Απριλίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γιουβέντους: "Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τη Γιουβέντους στις 19 Απριλίου 2021, αναφορικά με το project της δημιουργίας της Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, το Issuer ξεκαθαρίζει ότι είναι ενήμερο από τις προθέσεις που εκφράστηκαν από κάποιες ομάδες να αποχωρήσουν από το πρότζεκτ, αν και οι αναγκαίες διαδικασίες για τη συμφωνία μεταξύ των ομάδων δεν είχε ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γιουβέντους, ενώ παραμένει πεπεισμένη για την εγκυρότητα του αθλήματος, τις εμπορικές και νομικές υποθέσεις του πρότζεκτ, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή έχει περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί στη φόρμα που αρχικά είχε σχεδιαστεί.Η Γιουβέντους παραμένει δεσμευμένη στο χτίσιμο στο χτίσιμο μακροπρόθεσμων αξιών για το σύλλογο και για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κίνημα"

Η ανακοίνωση της Μίλαν:

«Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για συμμετοχή στο πρότζεκτ της Super League με την πραγματική πρόθεση να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή διοργάνωση σε όλο τον κόσμο, για την προστασία των συμφερόντων της ομάδας μας και των οπαδών μας. Η αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά η εξέλιξη είναι απαραίτητη για την πρόοδο και η δομή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει επίσης εξελιχθεί και αλλάξει με τα χρόνια. Όμως, οι φωνές και οι ανησυχίες των οπαδών σε όλο τον κόσμο σχετικά με την Super League ήταν ισχυρές και ξεκάθαρες και η ομάδα μας πρέπει να παραμείνει ευαίσθητη και να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη όσων αγαπούν αυτό το υπέροχο άθλημα. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενεργά για τον καθορισμό ενός βιώσιμου μοντέλου για τον κόσμο του ποδοσφαίρου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.