Ελβετική ανατροπή πρόκρισης

23:13 | 22/06/2018

Με ηγέτη και κορυφαίο τον Κοσοβάρο Σακίρι, η Ελβετία επικράτησε 2-1 της Σερβίας με τέλεια μετάβαση στο 90ό λεπτό. Προβάδισμα πρόκρισης η ομάδα του Πέτκοβιτς.

Ο Μλάντεν Κρστάιτς επέλεξε να ξεκινήσει τη Σερβία με σύστημα 4-2-3-1 και με τον Κόστιτς αντί του Λιάγιτς στη μοναδική αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγεβιτς,  
Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Μάτιτς ήταν οι υπόλοιποι δέκα.
Από την άλλη ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επίσης ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας στο αρχικό σχήμα τους Ζόμερ, Λιχστάινερ, Ακάνζι, Σεφέροβιτς, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Τσούμπερ, Τζεμαϊλί, Σερ και Σακίρι.

Μίτροβιτς από αέρος! 

Η Σερβία προερχόμενη από τη νίκη επί της Κόστα Ρίκα μπήκε δυνατά στο ματς και αιφνιδίασε την Ελβετία με γκολ στο 5ο λεπτό με τέλεια κεφαλιά του Μίτροβιτς. Παρά το ότι η Ελβετία  
είχε την πρώτη τελική στο ματς με ένα σουτ του Τσάκα που έφυγε άουτ στο 4', η Σερβία σκόραρε ένα λεπτό μετά.

Μάλιστα αφού απείλησε πρώτα στο 5ο λεπτό με κεφαλιά του Μίτροβιτς από σέντρα του Τάντιτς από τα δεξιά, με τον Ζόμερ να σώζει με υπερένταση. Στη συνέχεια της ίδιας φάσης, στο ίδιο λεπτό νέα σέντρα του Τάντις και γκολ από τον επιθετικό της Νιούκαστλ που νίκησε στον αέρα ξανά τον Σερ και αυτή τη φορά και τον Ζόμερ για το 1-0. 

Όπως ήταν λογικό η ομάδα του Κρστάιτς σε όλο το πρώτο ημίχρονο έλεγξε το ρυθμό και είχε κι άλλες καλές στιγμές για  να πετύχει γκολ. Στο 14' και πάλι ο Μίτροβιτς είχε καλή στιγμή ύστερα από σέντρα του Ιβάνοβιτς με τη μπάλα να περνά άουτ. Λίγο νωρίτερα το κακό τελείωμα του Τζεμαϊλί δεν στάθηκε ικανό να απειλήσει τον Στοΐκοβιτς.

Στο 16' Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς έκανε πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή της Σερβίας για αρκετή ώρα, καθώς εν συνεχεία η Ελβετία  
άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Φυσικά η Σερβία με σωστές αποστάσεις και με δυναμική άμυνα εξουδετέρωνε τις ελβετικές  
προοπτικές.

Στο 26΄ο Ακάνζι έκανε κεφαλιά υπό ασφυκτική πίεση με τη μπάλα να φεύγει άουτ, για να φτάσουμε στο 30' οπότε και η Ελβετία είχε τη μεγάλη της στιγμή. Ο Τσούμπερ βρήκε εξαιρετικά τον Τζεμαϊλί μες την περιοχή το πλασέ του οποίου έδιωξε σε κόρνερ ενστικτωδώς ο Στοΐκοβιτς.

Οι δύο τελευταίες ευκαιρίες ήταν για τη Σερβία, αρχικά στο 44' με κεφαλιά του Τόσιτς άουτ και στο 46' ωραίο εναέριο βολέ του Τάντις έξω από την περιοχή επίσης άουτ.

Ελβετική ανατροπή, Σερβική ανακοπή

Η Ελβετία στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε αποφασισμένη και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα νωρίς όπως είχε κάνει και με τη Βραζιλία. Στο 52' ο Σακίρι έκανε σουτ από δεξιά στο ύψος της  
περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει στον Κολάροφ και να πηγαίνει στρωμένη στην άλλη πλευρά της περιοχής από όπου ο Τσάκα έπιασε τρομερό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι γωνία για το 1-1.

Στο 58' θα μπορούσε να είχε πετύχει μάλιστα την απόλυτη ανατροπή αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι, όταν με ξαφνικό σουτ από δεξιά έξω από την περιοχή η μπάλα "εξοστρακίστηκε" στη συμβολή των δοκών και έφυγε άουτ. 

Από εκεί και πέρα το ματς ήρθε σε απόλυτη ισορροπία με τη Σερβία να προσπαθεί να ξανακερδίσει μέτρα, να πατάει περιοχή αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Μίτροβιτς δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα, αρχικά σε σέντρα ψηλά στο 64΄και εν συνεχεία χαμηλά στο 66'.

Μια τέλεια μετάβαση στο 90'

Οι δύο ομάδες με την ώρα να περνά προσπάθησαν να φτάσουν στη νίκη, αλλά από την άλλη πρόσεξαν πολύ να μη χάσουν. Η Ελβετία μάλιστα ήταν η ομάδα που ήταν πιο απειλητική σε αυτό το διάστημα και τα κατάφερε. Στο 82' το σουτ του Εμπολό μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Στοΐκοβιτς, ενώ στο 84' ο Γκαβράνοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ α τετ (από θέση οφ σάιντ) για να νικηθεί από τον ψηλόσωμο πορτιέρε.

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Ενώ η Σερβία ήταν στην επίθεση η σέντρα του Ιβάνοβιτς κόπηκε και στο βρισκόμενοι στο 90' Η Ελβετία έκανε την τέλεια μετάβαση. Με τρεις πάσες ο Σακίρι από το χώρο του κέντρου έφυγε μόνος απέναντι στον Στοΐκοβιτς. πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-1.

Το σκορ δεν άλλαξε και η Ελβετία με μια επική ανατροπή βρέθηκε μαζί με τη Βραζιλία στους 4β. αφήνοντας την Σερβία στους 3β. και όλα κρίνονται την τελευταία αγωνιστική.

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγεβιτς (81' Μιλιβόγεβιτς), Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς, Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς (64' Λιάγιτς), Μάτιτς

Ελβετία: Ζόμερ, Λιχστάινερ, Ακάνζι, Σεφέροβιτς (46' Γκαβάνοβιτς), Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Τσούμπερ (90' Ντρμιτς), Τζεμαϊλί (73' Εμπολό), Σερ, Σακίρι.


Πηγή:
www.novasports.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.