Έλεγχος μεταγραφών: Ο MVP, οι απογοητεύσεις και τα ερωτηματικά

ΟΦΗ

Ο έλεγχος των 14 μεταγραφών του ΟΦΗ με αφορμή την ολοκλήρωση του α' γύρου της Super League

Κάτι παραπάνω από μία ντουζίνα μεταγραφές, το σύνολο 14. Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά για τη γενικότερη εικόνα του ΟΦΗ στον α' γύρο. Μία καινούργια ομάδα, πολλά νέα πρόσωπα, με αρκετούς αστερίσκους και έναν πρώτο γύρο που αποτελεί έως τώρα τον «καθρέπτη».

Έχοντας τα 13 παιχνίδια του πρώτου μισού ως έναν ικανό αριθμό για τις πρώτες ερμηνείες και τα πρώτα συμπεράσματα, ας δούμε πώς τα πήγαν τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ομίλου. Από τον MVP και την απογοήτευση, από την ευχάριστη έκπληξη και αυτούς που βρέθηκαν στον πάγκο.

Αναλυτικά:

Πραξιτέλης Βούρος: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μεταγραφική υπέρβαση του ΟΦΗ στην άμυνα. Με εμπειρία σε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Champions League, ήταν το γερό «χτύπημα» του Ομίλου στην οπισθοφυλακή για να σταματήσει η περιβόητη κουβέντα για τα στόπερ. Η απουσία του φάνηκε, ο ΟΦΗ τον έχει ανάγκη πίσω και σίγουρα ήταν από τις μεταγραφές που... έβγαλε τα λεφτά της.

Βαχίντ Σελίμοβιτς: Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα. Μετά τον Βούρο, ο Σελίμοβιτς. Πολύ κουβέντα για τον 23χρονο αμυντικό, του οποίου τα λάθη τον έστειλαν πρώτα εκτός αποστολής και έπειτα στον πάγκο. Έχασε, δικαίως, τη θέση του από τον Διαμαντή και σίγουρα δεν είναι από τις μεταγραφές που «βγήκε». Ο δεύτερος γύρος παραμένει ερωτηματικό για τον στόπερ του ΟΦΗ.

Απόστολος Διαμαντής: Αποκάλυψη. Μία λέξη φτάνει για να χαρακτηρίσει τον νεαρό αμυντικό. Η μεγάλη έκπληξη όχι μόνο για τον ΟΦΗ, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του παίζει σαν να έχει εμπειρία ετών, είναι καλός και με την μπάλα στα πόδια και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για να πάρει θέση βασικού. Άποψη του υπογράφοντος, ο Διαμαντής είναι, μακράν του δεύτερου, η καλύτερη μεταγραφή του ΟΦΗ.

μεσα-διαμαντης.jpg#asset:267497


Αμπντούλ Ουές: Δεν χρειαζόταν να τον δούμε για να τον μάθουμε. Σημαντική μεταγραφή, από αυτή που ήθελε ο ΟΦΗ για να έχει δύναμη στη δεξιά πλευρά. Πήρε φανέλα βασικού λόγω του τραυματισμού του Μαρινάκη, δουλεύει σκληρά, ο Σίμος δουλεύει μαζί του και σίγουρα είναι «λίρα 100» για τον Όμιλο.

Ανδριάν Σαρδινέρο: Ο ΟΦΗ τον πήρε για εξτρέμ, ο ίδιος έγινε φορ μετά από την επιλογή του Σίμου και εμείς θα λέγαμε ότι ευτυχώς που υπήρχε και αυτός μπροστά για να δώσει λύσεις στη «γυμνή», μετά τη φυγή του Φιγκεϊρέντο, επίθεση της ομάδας. Έχει σκοράρει 4 φορές, μια χαρά τα πήγε στο νέο του ρόλο, είναι από τους MVP, θα παραμείνει μία σημαντική εναλλακτική ως φορ ακόμα κι αν ο ΟΦΗ αποκτήσει επιθετικό τον Ιανουάριο. Έχει κάνει υπερβατικές εμφανίσεις βάσει αυτού που αποκτήθηκε και αυτού που τελικά έπαιξε.

Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης: Ήρθε με προσδοκίες, τουλάχιστον αυτές τον συνόδευαν από τη Θεσσαλονίκη. Προφανώς δεν ήρθε για βασικός φορ, αλλά για να πάρει εμπειρίες και σιγά-σιγά να πάρει και ευκαιρίες. Δεν έχει δείξει κάτι, είναι λίγο επιπόλαιος στο παιχνίδι του, χρειάζεται δουλειά για να βελτιωθεί. Είναι ταλαντούχος και είναι στο χέρι του να αναδειχθεί σε μία ομάδα που πιστεύει στους νεαρούς παίκτες.

Φρίξος Γρίβας: Ο Γρίβας είναι ένα παράδειγμα για αυτό που αναφέραμε για τους νεαρούς. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ο Σίμος τον έχει εμπιστευτεί και σιγά-σιγά θα αποκτήσει και την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση για να ξεχωρίσει. Είναι ταλαντούχος, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα κάτι σημαντικό.

Μπόι Βάτερμαν: Σημαντική ενίσχυση στο τέρμα για τον ΟΦΗ, πήρε τα γάντια του βασικού από τον Σωτηρίου, αλλά ο Σωτηρίου κέρδισε ξανά την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο Βάτερμαν είναι από τους τερματοφύλακες που μπορούν να πιάσουν... τα άπιαστα και να δεχθεί ένα εύκολο γκολ. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, αυτό δηλαδή που θέλει ο ΟΦΗ και από τους γκολκίπερ, αλλά οι έξοδοι είναι ένα θέμα που... τον έστειλε στον πάγκο.

βατερμαν.jpg#asset:267498


Απόστολος Γιάννου: Πήγε στον ΟΦΗ για αντί-Φιγκεϊρέντο. Επί της ουσίας πήγε ως εναλλακτική λύση, αφού ο Όμιλος κυνήγησε την υπέρβαση στη θέση του φορ. Αυτή δεν έγινε, έμεινε με τον Γιάννου και ο Έλληνας στράικερ κλήθηκε να σηκώσει το βάρος χωρίς επιτυχία. Είναι η μεταγραφή-απογοήτευση στον α' γύρο, δεν έχει καταφέρει να σκοράρει και η συνολική του εικόνα φαίνεται από το γεγονός ότι έχει χάσει τη θέση του από τον Σαρδινέρο.

Ναζαρίνο Σολίς: Λίγα πράγματα γιατί έχει παίξει λίγο. Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, περιμένουμε την επανεμφάνισή του για να τον κρίνουμε. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δεν μπορεί να κριθεί γιατί επί τους ουσίας δεν έχει παίξει τόσο ώστε να βγουν συμπεράσματα.

Φάμπιο Στάρτζεον: Εξαιρετική μεταγραφή, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτή του Διαμαντή. Σίγουρα από τους MVP του ΟΦΗ στον α' γύρο. Η ποιότητά του φαινόταν από τη θητεία του στην Ξάνθη, απλώς έχει κάποια σκαμπανεβάσματα και χρειάζεται διάρκεια. Τον καλό Στάρτζεον τον έχει ανάγκη ο ΟΦΗ.

Κώστας Μπαλογιάννης: Μεγάλο ταλέντο με μέλλον, το έδειξε σε κάποια από τα παιχνίδια του ΟΦΗ. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ έχει καλά στοιχεία και με δουλειά μπορεί να γίνει μία σημαντικότατη μονάδα για τη μεσαία γραμμή. Ξεκίνησε δυναμικά όταν χρησιμοποιήθηκε, δεν συνέχισε το ίδιο.

Τζόναθαν ντε Γκουζμάν: Η «βόμβα» του ΟΦΗ στο φινάλε των μεταγραφών. Σπουδαίος ποδοσφαιριστής, σπουδαία μεταγραφή, αλλά επί της ουσίας δεν έχει βοηθήσει τον Όμιλο αφού άργησε να μπει και όταν μπήκε μετά από λίγο τραυματίστηκε. Τις φορές που έπαιξε ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, τρομερή ποιότητα. Άπαντες περιμένουν τον ντε Γκουζμάν του δεύτερου γύρου. Ο καλός και υγιής ντε Γκουζμάν δεν έχει συναγωνισμό.

ντε-γκουζμαν-μεσα.jpg#asset:267499


Οδυσσέας Λυμπεράκης: Έχει πάρει παιχνίδια, έχει την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου, είναι και αυτός μία μεταγραφή για το μέλλον και έχει τα φόντα να ξεχωρίσει. Πολλές φορές έχει αδικηθεί από την κριτική που του ασκείται από μερίδα κόσμου, είναι ποδοσφαιριστής με ταλέντο και τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.