Ελλάδα - Κύπρος: Με γεμάτες εξέδρες για το άλμα πρωτιάς!

08:50 | 09/06/2022

Η Εθνική υποδέχεται στο σχεδόν κατάμεστο - σύμφωνα με την προπώληση εισιτηρίων - Πανθεσσαλικό την Κύπρο (21:45), με στόχο να συνεχίσει το σερί νικών στο Nations League

Απόψε με την Κύπρο στο Πανθεσσαλικό (9/6, 21:45, Novasports Prime - ALPHA) ο στόχος για την Εθνική δεν είναι άλλος από τους τρεις βαθμούς, ώστε η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ να φτάσει τους εννέα βαθμούς και να διατηρηθεί σε θέση ισχύος. Μάλιστα, το γήπεδο θα έχει πολύ κόσμο, η προπώληση πηγαίνει εξαιρετικά και αναμένονται περισσότεροι από 15.000 στις εξέδρες.

Οι Κύπριοι ξεκίνησαν με εντός έδρας ήττα από το Κόσοβο με 2-0, ακολούθησε η λευκή ισοπαλία με την Βόρεια Ιρλανδία και δεν μπορούν να τρομάξουν την Εθνική μας. Αν οι παίκτες του Πογέτ έχουν την ίδια εικόνα με τα δύο πρώτα ματς, διαβάσουν σωστά τον αντίπαλο και είναι συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί, τότε θα φύγουν νικητές. Υπερέχουν σε ποιότητα, έχουν το μομέντουμ και δεν θα πρέπει να χάσουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία.

Ο Πογέτ θα κρατήσει το 4-3-3, το οποίο άλλωστε δουλεύει με τους διεθνείς. Ωστόσο, πρόκειται να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές προσώπων . Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως η Εθνική δίνει τον τρίτο της αγώνα μέσα σε επτά μέρες και την Κυριακή αντιμετωπίζει το Κόσοβο. Είναι μία πρωτοφανής συνθήκη, επομένως χρειάζεται και η κατάλληλη διαχείριση. Ο Βλαχοδήμος θα παραμείνει κάτω από την εστία, ο Τσιμίκας ήταν βασικός σε όλες τις δοκιμές και θα ξεκινήσει εκ νέου βασικός, το ίδιο και ο Χατζηδιάκος στο κέντρο της άμυνας, ο οποίος μάλιστα ήταν παρών και στη συνέντευξη Τύπου. Παρτενέρ του δεν θα είναι δεδομένα ο Μαυροπάνος, αφού δοκιμάστηκαν και οι Γούτας - Τζαβέλλας, οι άλλοι δύο στόπερ της ομάδας.. Ο αμυντικός της ΑΕΚ είχε περάσει και ως αλλαγή στο πρώτο ματς στο Μπέλφαστ.

Στα χαφ ο Σιώπης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, με τον Μπακασέτα να παίρνει εκ νέου φανέλα βασικού, όντας άλλωστε σε φόρμα, ενώ είναι ανοικτή η τρίτη θέση. Οι Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης και Αλεξανδρόπουλος είναι τρεις επιλογές για τον Ουρουγουανό τεχνικό. Ο Μασούρας έχει σοβαρές πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός, καλύπτοντας τη μια θέση μεσοεπιθετικά, ενώ είναι ανοικτή η άλλη πλευρά. Στη θέση του επιθετικού ο Παυλίδης διεκδικεί θέση αντί του Γιακουμάκη.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.