Το «σενάριο» που αδικεί τον ΟΦΗ

19:28 | 21/04/2020

Οι πιθανότητες επανέναρξης της Super League 1 έχουν αυξηθεί-Το «σενάριο» για τα πλέι οφ, που… αδικεί τον ΟΦΗ

Η χώρα μας έχει διαχειριστεί πάρα πολύ καλά την πανδημία, ενώ η καραντίνα λήγει και επίσημα στις 27 Απριλίου. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και οι εξελίξεις αναμένεται να είναι θετικές, αναφορικά με την επανέναρξη της δράσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sdna, οι ελπίδες για να γίνει σέντρα και πάλι είναι αυξημένες, ενώ έχουν εμφανιστεί και τα πρώτα «σενάρια», όσον αφορά στη διεξαγωγή των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή (24/04), ωστόσο αναμένεται να μεταφερθεί για τη Δευτέρα (27/04), ώστε να υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Στην Super League είχαν τονίσει πως όλες οι ομάδες πρέπει ν’ απομονωθούν και να δώσουν σ’ ένα μέρος τα ματς για να τελειώσει και η σεζόν.

Για τα πλέι οφ, μία επιλογή είναι το Ηράκλειο, όμως το τελευταίο διάστημα φαίνεται να μην προχωράει. Και αυτό γιατί όλες οι ομάδες, πλην του ΟΦΗ, πρέπει να ταξιδέψουν στην Κρήτη, ενώ γήπεδα εκτός από Παγκρήτιο και «Γεντί Κουλέ» δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν ματς.

Μια άλλη σκέψη αποτελεί το ποδοσφαιρικό τρίγωνο Βόλος-Λάρισα-Λαμία. Να γίνει, δηλαδή, το μίνι πρωτάθλημα στις 3 αυτές πόλεις, που βρίσκονται σε μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Διαθέτουν, παράλληλα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, αλλά και προπονητικά κέντρα. Το δικό της ρόλο στις εξελίξεις, βέβαια, θα παίξει και η απόφαση για το πότε θ’ ανοίξουν τα ξενοδοχεία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, ο Όμιλος θα είναι ο αδικημένος της υπόθεσης, αφού θ’ αναγκαστεί να «ξεσπιτωθεί» για όλη τη διάρκεια των πλέι οφ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ημερομηνίες επανέναρξης, όλα θα εξαρτηθούν από τις ανακοινώσεις κυβέρνησης, μιας και εφόσον ανοίξουν οι εγκαταστάσεις, οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων για προετοιμασία.

Για τα πλέι άουτ, τώρα, το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθούν σε γήπεδα της Αθήνας, που έχουν τις προϋποθέσεις να φιλοξενήσουν αγώνες Super League 1.

Ερωτηματικά, πάντως, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ένα απ’ αυτά το είχε θέσει ο Γιάννης Αλαφούζος στην τελευταία τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής.

Τι θα γίνει αν ένα μέλος ομάδας, που βρίσκεται σε καραντίνα, προσβληθεί από τον κορωνοϊο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Πως θ’ αντιμετωπιστεί, δηλαδή, το όλο θέμα από συμπαίκτες και αντιπάλους; Τα πάντα, όμως, θα τεθούν επί τάπητος πριν τις οριστικές αποφάσεις.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.