Ένα βήμα πριν τον τίτλο η Ατλέτικο Μαδρίτης

08:13 | 13/05/2021

​Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-1 της Ρεάλ Σοσιεδάδ για την 36η αγωνιστική της La Liga και πλέον βάζει πλώρη για το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της!

Χάρη στα γκολ των Καράσκο και Κορέα από το πρώτο ημίωρο και στις αρκετές σωτήριες επεμβάσεις του Όμπλακ, η Ατλέτικο λύγισε 2-1 την αξιόμαχη Σοσιεδάδ και έκανε τεράστιο άλμα για τον τίτλο. Οι παίκτες του Σιμεόνε μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση για να την "καθαρίσουν" από νωρίς και το πρώτο ημίωρο ήταν ονειρεμένο για αυτούς και τουτς οπαδούς τους, αφού με ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας μπροστά στην αντίπαλη εστία έφτασαν στο 2-0 με τα πλασέ των Καράσκο στο 16' (11η φετινή ασίστ του Γιορέντε στο πρωτάθλημα) και Κορέα στο 28' (τρίτη ασίστ από τον Σουάρες) μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Δεν μπόρεσαν ωστόσο να πετύχουν άλλο γκολ για να κλειδώσουν το τρίποντο, με την Σοσιεδάδ να μην τα παρατάει και να φέρνει σε δύσκολη θέση την πρωτοπόρο στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς έφτασε πολλές φορές με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο Γιαν Όμπλακ χρειάστηκε να προσθέσει μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στο ενεργητικό του τη φετινή σεζόν σταματώντας στις επτά επεμβάσεις, ο Πόρτου στο 80' έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού με κοντινό πλασέ ενώ στο 83' ο Θουμπέλδια μείωσε σε 2-1 για να βάλει φωτιά στην αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (73' Κοντογκμπιά), Καράσκο, Κορέα (73' Φέλιξ), Σουάρες (81' Λόντι)

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Θάλδουα, Ελουστόντο (69' Θουμπέλδια), Σαγκνάν (60' Πατσέκο), Μονρεάλ (60' Λόπες), Μπαρενετσέα, Θουμπιμέντι, Γκουρίδι, Ογιαρθάμπαλ (69' Μερκελάν), Πόρτου, Ίσακ (46' Μπαουτίστα)


Έτσι οι «ροχιμπλάνκος» βρίσκονται πλέον στο +4 από τη 2η Μπαρτσελόνα και στο +5 από την 3η -με ματς λιγότερο- Ρεάλ Μαδρίτης (η Σεβίλλη έμεινε στους 74 πόντους) δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να υποδέχεται την αδιάφορη Οσασούνα την προτελευταία αγωνιστική και να φιλοξενείται από τη Βαγιαδολίδ την τελευταία. Σε ό, τι αφορά τη Σοσιεδάδ παρέμεινε στους 56 βαθμούς και την 5η θέση, έχοντας όμως (ακόμη) απόσταση ασφαλείας από την 7η Βιγιαρεάλ (52β., ματς λιγότερο), στην προσπάθειά της για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Europa League.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.