Ένα «Γεντί Κουλέ» αντάξιο ενός μεγάλου ΟΦΗ

Απόψεις

Αν το «Γεντί Κουλέ» μπορεί στα 69 του να αποκτήσει όψη εφήβου ήρθε ο καιρός να το κάνει. Γράφει ο Μανόλης Γρηγοράκης

Ακριβώς 69 χρόνια πριν κύλησε για πρώτη φορά η μπάλα στο -χωμάτινο τότε- τερέν του γηπέδου του ΟΦΗ. Από ‘κείνη τη μέρα κύλησε και πολύ νερό στ’ αυλάκι.

Το γήπεδο μεγάλωνε χρόνο με το χρόνο μαζί με την ομάδα, γνώρισε στιγμές δόξας, έγινε κάτι παραπάνω από γήπεδο: θρύλος. Η ιστορική έδρα του ΟΦΗ είναι απολύτως συνδεδεμένη όχι μόνο με το σύλλογο, αλλά και με τον τόπο.

Ο επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του ταξιδεύει στο Ηράκλειο έχοντας κυκλώσει τρία σημεία στο χάρτη της πόλης: την Κνωσσό, τον τάφο του Καζαντζάκη και το Γεντί Κουλέ - αδιάφορο με ποια σειρά θα επισκεφθεί τι, έτσι κι αλλιώς μια μεγάλη ιστορία έχει να του διηγηθεί το καθένα.

Το Γεντί Κουλέ έχει να του διηγηθεί στιγμές ποδοσφαιρικής ηδονής, ιστορίες βγαλμένες από την ψυχή της πιο εμβληματικής ομάδας του Κρητικού ποδοσφαίρου και των πιο εμβληματικών ανθρώπων της. Μικρές και μεγάλες ιστορίες που αντέχουν στη φθορά όχι μόνο του χρόνου, αλλά και του γηπέδου του ίδιου. Το Γεντί Κουλέ δεν είναι σήμερα όπως ήταν σαν σήμερα πριν από 69 χρόνια.

Έχει μερικά απ’ όσα χρειάζεται να έχει ένα σύγχρονο γήπεδο, αλλά σύγχρονο γήπεδο δεν είναι και πρέπει να γίνει. Να συμβαδίσει με τις ανάγκες της εποχής και τις απαιτήσεις της ομάδας που μεγαλώνουν και θα μεγαλώνουν. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλα γήπεδα - όχι απαραίτητα σε χωρητικότητα.

Αν το Γεντί Κουλέ μπορεί στα 69 του να αποκτήσει όψη εφήβου ήρθε ο καιρός να το κάνει. Αν όχι, ήρθε ο καιρός να ανοίξει η -άβολη- συζήτηση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου σε άλλη κουκκίδα του χάρτη της πόλης. Ενός νέου Γεντί Κουλέ με μια παλιά -μεγάλη- Ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

69 χρόνια «Γεντί Κουλέ»: Ένα συγκινητικό βίντεο - αφιέρωμα


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.