Ένα και να «καίει»!

21:39 | 30/11/2019

Ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος ΟΦΗ επιβλήθηκε 1-0 της ΑΕΚ και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Μετά από 3 συνεχόμενες ήττες στην Super League 1, ο Όμιλος κατάφερε να «χαμογελάσει» ξανά. Πραγματοποίησε μια «μεστή» εμφάνιση κόντρα στην Ένωση και την υπέταξε στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν ήταν εντυπωσιακός, ωστόσο παρουσιάστηκε αρκετά πειθαρχημένος στο χορτάρι, δεν άφησε τον αντίπαλο να απειλήσει και έφτασε δίκαια στην επικράτηση.

Ο Σωτηρίου υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Σακόρ και Νέιρα και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Ναμπί. Οι Τσιλιανίδης και Σεμέντο αγωνίστηκαν στις πλευρές της επίθεσης και στην κορυφή ο Μάνος.

Δεν είχε… τρόπο

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν δίχως συγκινήσεις. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» στέκονταν καλά και έψαχναν τρόπους για να φτάσουν απέναντι από τον Μπάρκα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερνε να επιβληθεί και ο χρόνος περνούσε χωρίς ιδιαίτερες σημαντικές στιγμές. Στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης και λειτουργίας ο βαθμός που έπαιρναν οι μεν και οι δε ήταν, αν μη τι άλλο, χαμηλός.

Στο 18’, βέβαια, απείλησαν αμφότερες. Πρώτα η ΑΕΚ με κεφαλιά του Μάνταλου και έπειτα ο ΟΦΗ με άστοχο πλασέ του Ναμπί.

Στη μοναδική καλή συνεργασία του Ομίλου στο πρώτο μέρος, ο Σεμέντο σούταρε «χλιαρά» στο 38’ και ο Μπάρκας μπλόκαρε. Στο 43’ ο Σεμέντο είχε ακόμη ένα αδύναμο πλασέ, ενώ το σύνολο του Κωστένογλου είχε κι αυτό ένα σουτ με τον Ολιβέιρα, που δεν ανησύχησε τον Σωτηρίου στο 45'.

Ονειρικό ξεκίνημα

Από τις αρχές της επανάληψης φάνηκε ότι η ομάδα του Σίμου ήθελε ν’ αναλάβει τα «ηνία» της συνάντησης. Και στο 52’ ο Σεμέντο με ωραία προσπάθεια και αριστερό σουτ έκανε το 1-0.

 Ο ΟΦΗ διαχειριζόταν σωστά στη συνέχεια το παιχνίδι και είχε απενεργοποιήσει όλα τα «ατού» του «δικέφαλου». Οι «ασπρόμαυροι» ήταν σωστά τακτοποιημένοι, ανασταλτικά τα πήγαιναν μια χαρά και η ώρα κυλούσε υπέρ τους.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τη «μάχη» του κέντρου και πήγαν το ματς στα μέτρα τους. Είχαν μια… συμπαθητική φάση στο 75’ με τον Σεμέντο και μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε. Οι ηττημένοι, πάντως, ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες το ματς, αφού στο 89’ ο Βράνιες αποβλήθηκε, επειδή χτύπησε στο πρόσωπο τον Μαρινάκη.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Μαρινάκης (93’ λ.τρ. Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Ναμπί (81’ λ.τρ. Κουτρουμπής), Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Μάνος (59’ Φιγκεϊρέντο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Οικονόμου, Μπακάκης, Κρστίτσιτς (78’ Γιακουμάκης), Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Λόπες (83’ Ντέλετιτς), Παουλίνιο (61’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.