Ένα κακό ημίχρονο και... ο Γκορτσίλας του στέρησαν τη νίκη

ΟΦΗ

Ένα καταστροφικό α' μέρος και ο Γκορτσίλας διαμόρφωσαν το 2-2 στο Περιστέρι, με τον ΟΦΗ να τελειώνει το ματς με 9 παίκτες!

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν στο πρώτο ημίχρονο στον ΟΦΗ στο Περιστέρι. Το σύστημα με τρεις στόπερ πίσω που επέλεξε ο Νιόπλιας δεν λειτούργησε, με τον Ομιλο να χάνει τη συνοχή του στη μεσαία γραμμή και να είναι εντελώς ακίνδυνος μπροστά (μόνο ένα σουτ του Φελίπε, που ξεκίνησε βασικός, καταγράφηκε στο πρώτο μέρος).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ΟΦΗ έχασε τον ντε Γκουζμάν με τραυματισμό στο 21' (μπήκε ο Στάικος) και βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς το σκορ, από δικά του λάθη. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Μουνίθ (15') και του Άλιμπεκ (35'), γκολ τα οποία προήλθαν από τραγικά λάθη της Κρητικής ομάδας που πλήρωσε τη συνολικά κακή της εικόνα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο Νιόπλιας έριξε στο ματς τον Ντουρμισάι στη θέση του Πασαλίδη και άλλαξε το σύστημα βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της ομάδας του. Μάλιστα, ο ΟΦΗ βρήκε γρήγορο γκολ και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 59ο λεπτό ο Γιαννιώτης βγήκε να μαζέψει την μπάλα μετά από σέντρα, την έχασε από τα χέρια και ο Λάμπρου το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας.

Λίγο μετά και συγκεκριμένα στο 69ο λεπτό ο ΟΦΗ βρήκε την ισοφάριση από το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής σωστά έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Έρλινγκμαρκ, ο Φελίπε ανέλαβε την εκτέλεση και βάζοντας τέλος στη γκίνια των χαμένων πέναλτι έκανε το 2-2!

Πάνω, όμως, που ο Ομιλος είχε το μομέντουμ για την ανατροπή ο Γκορτσίλας ανακάλυψε κίτρινη στον Στάικο και άφησε τον ΟΦΗ με 10 παίκτες (αποβολή με δύο κίτρινες). Μία εγκληματική απόφαση που στέρησε από την Κρητική ομάδα να συνεχίσει την πίεση.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο τραυματισμός του Τοράλ στο 87ο λεπτό. Ο Τοράλ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έτσι ο ΟΦΗ, που είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του, έμεινε με 9 παίκτες!

Η Κρητική ομάδα άντεξε με δύο παίκτες λιγότερους και παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών πήρε τον βαθμό αν και είχε το μομέντουμ για την ανατροπή. Το κακό πρώτο ημίχρονο και η αποβολή του Στάικου που είδε μόνο ο Γκορτσίλας δεν άφησαν τον ΟΦΗ να κάνει το διπλό.

OΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Τζοβάρας (70' Καστεγιάνο), Κιβρακίδης, Χατζηϊσαϊας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης (68' Ντένιτς), Έρλινγκσμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου, Άλιμπεκ (63' Κλωναρίδης), Κουλούρης

ΟΦΗ: Επασί, Ουές (69' Μαρινάκης), Πασαλίδης (46' Ντουρμισάι), Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, ντε Γκουζμάν (λ.τ. 23' Στάικος), Γκαγέγος, Τοράλ, Λάμπρου (70' Τσιλιανίδης), Φελίπε (81' Σελίμοβιτς).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.