Scout Report: Ένας «Μεγιάδο» από τη Σενεγάλη

Απόψεις

O Γιάννης Χαμαλάκης γράφει στο Capitano.gr για τον παίκτη που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του ΟΦΗ: Τον Ασάν Ντιουσέ

Η περίπτωση του 25χρονου χαφ (τα κλείνει τον Σεπτέμβριο) είναι αυτό λέμε ''τα καλύτερα τα έκανε πολύ νωρίς'', θα τα αναλύσω παρακάτω. Αν όλα κυλήσουν νορμάλ στα εργομετρικά, ο Ασάν Ντιουσέ θα αποτελέσει ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Το επαναλαμβάνω για τους νέους επισκέπτες, τα ''παιχταράς'', ''τανκ'', αντίστοιχα τα ''παλτό'' και τα σχετικά δεν υπάρχουν εδώ. Οι υπερβολές δεν χρειάζονται, κυρίως στις μεταγραφές, άλλωστε όλα θα φανούν στο γήπεδο σε λίγο διάστημα. Πάμε παρακάτω.

ΤΙ ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ;

Ο Ντιουσέ έρχεται στον ΟΦΗ με χαρακτηριστικά κλασσικού 6αριου. Ποδοσφαιριστής που τα καλά του χαρακτηριστικά είναι τα τρεξίματα, η αποφασιστικότητα και η αντοχή, περισσότερο από τεχνική, πάσα και φυσικά τελειώματα. Ο Ασάν κάνει - λίγο έως πολύ - αυτά που κάνει ο Μιγκέλ Μεγιάδο στο χορτάρι. Με έφεση στις καλύψεις στο γήπεδο, αμυντικογενής χαφ, πατάει σπάνια στην αντίπαλη περιοχή. Αριστεροπόδαρος, κλασικός DM, εργάτης στο γήπεδο.

Το Scout Report κάνει λόγο για έναν καλό συμπαίκτη, θυσιάζεται για το σύνολο, δυσκολεύεται στις κάθετες μπάλες - προτιμά να παίζει παράλληλα -και να τρέχει ασταμάτητα. Ο Ντιουσέ έχει σκοράρει μόλις 1 φορά, χωρίς ασίστ στο ενεργητικό του σε πάνω από 126 αγώνες, ενώ στις γεμάτες του σεζόν έχει στο... βιογραφικό του αρκετές κίτρινες κάρτες: 13/26 ματς στην Έμπολι (2016/17). Πολύ καλές συστάσεις στον ΟΦΗ για τον χαρακτήρα του, αξίζει να τονιστεί.

3323232-2.jpg#asset:396283


Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 5ΕΚ. ΕΥΡΩ

Aπό τις ακαδημίες της Έμπολι, έπειτα από αρκετές συμμετοχές στην U20, στα 18 του έκανε την εμφάνιση του 15 φορές στην πρώτη ομάδα της Έμπολι, στην καλή ομάδα με Ρουί, Μακαρόνε, Ζιελίνσκι, Παρέδες και άλλους. Την επόμενη χρονιά ήταν βασικός, έπαιξε 34 ματς, η Έμπολι όμως δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική, έχασε αρκετούς παίκτες και τελικά υποβιβάστηκε. Ο ίδιος όμως πήρε μεταγραφή 5 εκ. ευρώ στην Σεντ Ετιέν και μάλιστα οι Γάλλοι του έκαναν 5ετες συμβόλαιο. Στα 20 του μετακόμισε στη Γαλλία, αγωνίστηκε 25 αγώνες όμως δεν ήταν καλή η χρονιά του, στη μετριότητα των ''στεφανουά''. Δόθηκε δανεικός στην Κιέβο τον Ιανουάριο του 2019, όμως σε μια ομάδα που είχε συνηθίσει να χάνει και τελικά υποβιβάστηκε. Ο Ασάνε επέστρεψε στην Σεντ Ετιέν όμως δεν θύμιζε - όπως λένε οι Γάλλοι - τον παίκτη της Έμπολι.

Τον Μάιο του 2019 είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, επέστρεψε τον Οκτώβριο και από τότε δεν βρήκε την ''υγεία'' του. Ελάχιστα ματς στην Γαλλία, δανεικός στην συνέχεια στην Ανκαραγκουτσού (2020-2021), επίσης κακή ομάδα, αγωνίστηκε 21 ματς σε μια πολύ μέτρια ομάδα που υποβιβάστηκε. Πέρυσι έπαιξε αρκετά στην β' ομάδα της Σεντ Ετιέν, ελάχιστα στην πρώτη και έμεινε ελεύθερος. Έτσι, τα καλύτερα του χρόνια ο Ασάνε τα έκανε νωρίς, από τα 18 του έως τα 20. Στη συνέχεια, παρ ότι είναι μόλις 24-25 έχει φθίνουσα πορεία 30αρη ποδοσφαιριστή. Έχει 3 συμμετοχές με την Εθνική Σενεγάλης, τρία χρόνια πριν, δεν είναι ενεργός πλέον.

4 ΟΜΑΔΕΣ - 4 ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΙ


cdf-20190107113712-1856.jpg#asset:396302


Εντάξει δεν το λες και καλό στατιστικό που τον συνοδεύει, σίγουρα είναι μια δυσάρεστη συνθήκη που ακολουθεί τον Ντιουσέ. Ο 25χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο σε τέσσερις ομάδες, Έμπολι, Κιέβο, Ανκαραγκουτσού και Σεντ Ετιέν και δυστυχώς για εκείνον έχει... μετρήσει τέσσερις υποβιβασμούς. Στην τελευταία του χρονιά με την Έμπολι (2016-17) η ομάδα υποβιβάστηκε στην Serie B', το ίδιο συνέβη και στην Κιέβο την χρονιά που δόθηκε δανεικός για 6 μήνες (2018-19).

Την σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Ανκαραγκουτσού με την ομάδα να υποβιβάζεται, επέστρεψε πέρυσι δανεικός στην Σεντ Ετιέν, κατέγραψε μόλις 5 ματς και λίγα λεπτά συμμετοχής, με τους ''στεφανουά'' να πέφτουν στην Ligue 2 πριν από λίγους μήνες.

METAΓΡΑΦΗ - ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Πάμε στο ''εν κατακλείδι'': Ο Ντιουσέ αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή που στο ξεκίνημα του είχε ένα διαφορετικό ταβάνι. Σίγουρα, όχι να παίζει πριν 2 χρόνια στην Ανκαραγκουτσού. Ποδοσφαιριστής με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κλασσικό 6αρι που αν είναι υγιής μπορεί να προσφέρει λύσεις, σίγουρα όχι στον δημιουργικό τομέα. Ένας αμυντικός χαφ που ήθελε ο Νιόπλιας ώστε να πλαισιωθεί ο Μεγιάδο, ποδοσφαιριστής που τα τελευταία 3 χρόνια έχει δείξει φθίνουσα πορεία όμως ο χαρακτήρας και η ποιότητα που είχε βγάλει στην Έμπολι, ίσως αποτελούν μια καλή προοπτική για τον ΟΦΗ. Παίκτης - στοίχημα για τον Νίκο Νιόπλια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.