Ένας ΟΦΗ που βλέπει κύκλους

Απόψεις

Ένας ΟΦΗ μπερδεμένος, ένας κόσμος απογοητευμένος και η μέρα της Μαρμότας.

Η συζήτηση έχει ξαναγίνει πολλές φορές από το 2018 και μετά. Πώς θα κινηθεί ο ΟΦΗ στην επόμενη μέρα, πώς θα αποφύγει τα λάθη, πώς θα μάθει από τα παθήματα. Μία λούπα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, συνήθως τέτοια εποχή όταν η Κρητική ομάδα ξεμένει από στόχους.

Σχεδόν 6 χρόνια τώρα η επόμενη σεζόν ξεκινάει με αισιοδοξία και με πίστη και κάπου στου δρόμου τα μισά αρχίζει η μέρα της Μαρμότας. Η αισιοδοξία δίνει τη θέση της στην απογοήτευση, η απογοήτευση στον προβληματισμό και ο προβληματισμός στην καταστροφολογία. Το σενάριο ίδιο, κουραστικά «συνεπές». Και τα τσιγάρα σβήνουν το ένα μετά το άλλο στο τασάκι με τις στάχτες των λαθών.

Ο ΟΦΗ βρίσκεται ξανά στον ίδιο δρόμο. Πασχίζει να βγει από το τούνελ που ο ίδιος μπήκε. Το φως στην άκρη δεν φαίνεται, αλλά ακόμα κι αν φανεί ουδείς γνωρίζει αν θα βγει. Ακόμα κι αν βγει πώς ξέρουμε ότι αυτή τη φορά θα πάρει το σωστό μονοπάτι;

Βλέπετε, το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι ότι δεν ξέρει πως να φτάσει στον τελικό προορισμό. Το όχημα χαλάει στη μέση της διαδρομής και οι προσπάθειες για να διορθωθεί η βλάβη γίνονται εν κινήσει. Και ξεπετάγονται το ένα πρόβλημα μετά το άλλο ώσπου τελειώνει η βενζίνη και άπαντες καταλήγουν πως, τελικά, αυτή ήταν η αιτία του «κλαταρίσματος». Η βενζίνη. Αλλά ακόμα και να εντοπιστεί το αίτιο, ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί και ο ΟΦΗ θα βγει ξανά στους δρόμους ανανεωμένος και σίγουρος για τη διαδρομή;

Ο εφετινός ΟΦΗ «χτίστηκε» με βάση τα «θέλω» του προηγούμενου «οδηγού». Στην πορεία ανέλαβε άλλος το «τιμόνι» με εντελώς διαφορετικό τρόπο οδήγησης, πολλές φορές ξεκίνημα με «τρίτη» και τσίτα το γκάζι χωρίς φρένα. Και τώρα, με το όχημα να χρειάζεται επισκευή, παραδομένο από την κακή χρήση, αποφασίστηκε πως το καλοκαίρι ίσως χρειαστεί ολική ανακατασκευή. Από σακαράκα να γίνει ξανά έτοιμος προς κυκλοφορία.

Και κάπου εδώ εμφανίζεται εκείνος ο πιτσιρικάς, βγαλμένος από τα 90s, που έβλεπε κύκλους. Και ο κόσμος, σαν τον viral έφηβο, απογοητευμένος όχι μόνο από τις αποτυχίες, αλλά και από τον τρόπο διαχείρισης των έκτακτων γεγονότων, βλέπει κύκλους περιμένοντας έναν ΟΦΗ ορθολογικό, κυρίως, με πλάνο και όραμα.

Ναι, ο ΟΦΗ είναι οικονομικά ανεξάρτητος και υγιής, παραμένει όμως βαθιά άρρωστος στον τρόπο που χειρίζεται καταστάσεις. Είτε αυτές που προκύπτουν πάνω στη ροή της χρονιάς είτε αυτές που προκαλεί ο ίδιος με αποφάσεις κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική.

Αυτό είναι που χρειάζεται ο ΟΦΗ. Ποδοσφαιρική λογική στις κρίσιμες στιγμές. Να πάει από το Α στο Β και όχι από το Α στο Ω. Να μάθει την αλφαβήτα του ποδοσφαίρου βάσει αναγκών, συνθηκών και πραγματικότητας.

Αποτυχία που αποκλείστηκε από το κύπελλο, αποτυχία που δεν είναι στην εξάδα και παλεύει με τις Κηφισιές για να μη μπει σε μπελάδες, αποτυχία που άλλη μία χρονιά πήγε χαμένη. Η μεγαλύτερη αποτυχία, όμως, είναι πως δεν ερμηνεύονται τα λάθη, δεν υπάρχει εξωστρέφεια στην αποδοχή αυτών και όλος ο οργανισμός μοιάζει πελαγωμένος με αποτέλεσμα ο κόσμος του ΟΦΗ, οργισμένος, απογοητευμένος και μπερδεμένος, να εξακολουθεί να βλέπει κύκλους έχοντας την πεποίθηση πως και του χρόνου όλα λάθος θα γίνουν. Κι αυτό είναι η μεγαλύτερη ήττα, μεγαλύτερη κι από αυτή στο Αγρίνιο.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.