Ένας οιωνός νίκης για τον ΟΦΗ

11:07 | 14/06/2020

Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια «λύγισε» την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την Ένωση και γυρίζει στο «κάστρο» του μετά από 104 ημέρες! Θέλει, έτσι, να συνδυάσει την επιστροφή του στο «σπίτι» του με μία νίκη.

Το έργο του απέναντι στην ΑΕΚ είναι εκ προοιμίου δύσκολο, ωστόσο το ζητούμενο για το σύνολο του Σίμου είναι, όπως σε κάθε ματς, έτσι και αυτή τη φορά να κυνηγήσει τους 3 βαθμούς.

Υπάρχει, μάλιστα, μια… ευτυχής συγκυρία για τον ηρακλειώτικο σύλλογο. Συγκεκριμένα, σαν σήμερα πριν από 39 ολόκληρα χρόνια ο ΟΦΗ αντιμετώπισε στην έδρα του τους «κιτρινόμαυρους» και είχε επικρατήσει με σκορ 3-1.

Ήταν 14 Ιουνίου 1981 και στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Ο ΟΦΗ, με τον Κώστα Πολυχρονίου στον πάγκο του, βρέθηκε να χάνει, αφού στο 18’ ο Μαύρος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στη συνέχεια, πάντως, ο Όμιλος κυριάρχησε πλήρως και πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος είχε αναλάβει τα «ηνία» στο σκορ.

Στο 30’ ο Καραΐσκος και στο επόμενο λεπτό ο Γεωργιάδης έκαναν το 2-1 και έφεραν τα πάνω-κάτω στη συνάντηση. Στο 66’ ο Δράκος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η αναμέτρηση, μάλιστα, ήταν ξεχωριστή για τον Μιχάλη Τζιράκη, που έχει γράψει τη δική του ιστορία με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Και αυτό γιατί τη σεζόν εκείνη είχε πάρει μεταγραφή στην Ένωση και επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος του Ομίλου στο «Γεντί Κουλέ».

Στο πρωτάθλημα αυτό ο ΟΦΗ είχε τερματίσει 10ος στη γενική κατάταξη με 32 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 44 βαθμούς.

Η ενδεκάδα της ομάδας του Ηρακλείου:

ΟΦΗ (Κώστας Πολυχρονίου): Σιδέρης, Πασσάς, Αγιομαμίτης, Βλάχος, Γεωργιάδης, Δράκος, Κορωνάκης, Καραΐσκος (75’ Τσαγκαράκης), Τασσόπουλος, Φουστανάκης, Όρε (62’ Χανταμπάκης).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.