Ένας… Σολίσ(τ) για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ο Αργεντινός εξτρέμ έχει το «πακέτο» και έρχεται στον Όμιλο για την «επανάσταση» του.

Η μεταγραφή του Ναζαρίνο Σολίς από την Μπόκα Τζούνιορς είναι πλέον θέμα ωρών… Και το ταξίδι από το «Μπομπονέρα» στο «Γεντί Κουλέ» έχει ξεκινήσει για τον 26χρονο εξτρέμ.

Μπορεί να μην έχει γράψει πολλές συμμετοχές με τους «Γενοβέζους», ωστόσο έχει ζήσει την ατμόσφαιρα ίσως της πιο… κολασμένης έδρας του κόσμου.

Και σαν λάτιν που σέβεται τον εαυτό του, ο παλμός της εξέδρας των εξιτάρει. Στην πατρίδα του τον έφτιαχνε η «La 12» και πλέον στο νέο του «σπίτι» θα τον… απογειώνει η «Θύρα 4».

Ο Σολίς, όπως δήλωσε και ο μανάτζερ του, Κριστιάν Περέα, στο Capitano.gr, ανυπομονεί να πιάσει δουλειά στους «ασπρόμαυρους».

Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και έχει πια κατανοήσει και ο ίδιος ότι ο ΟΦΗ αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο.

Ο Όμιλος του ανοίγει τις πύλες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και του δίνει τη δυνατότητα ν’ ανεβάσει τις… μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Είναι αλήθεια ότι ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός… τραβάει τα βλέμματα με τα στοιχεία του, όμως μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει το στάτους του.

Και τι καλύτερο περιβάλλον θα μπορούσε να συναντήσει απ’ αυτό του ΟΦΗ για να το πετύχει; Τα δεδομένα είναι ιδανικά και εφόσον προσαρμοστεί άμεσα στην αλλαγή ηπείρου, τότε θα εξαρτάται από τον εαυτό του η πρόοδος που θα σημειώσει.

Είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει από τη χώρα του, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά η θητεία του στην… ξενιτιά θα είναι μεγαλύτερη και πιο λαμπρή.

Την πρώτη του φορά, εξάλλου, έπαιρνε το ρίσκο του εξωτερικού, αφού τον Δεκέμβριο του 2014, στα 20 του, άφηνε την Βίγια Ντάλμινε για να πάει στη Χιλή και στη Ουνιβερσιδάδ Β’.

Μετά από δύο χρόνια το… νόστιμον ήμαρ τον έφερε στα πάτρια εδάφη ξανά και η Τάγιερες του πρόσφερε συμβόλαιο. Οι εμφανίσεις του μέσα στο επόμενο εξάμηνο προκάλεσαν αίσθηση και το καλοκαίρι του 2016 ήρθε η πρόταση της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Σολίς ζούσε το όνειρο του, παρόλο που στο διάσημο σύλλογο της Αργεντινής δεν μπόρεσε να… στεριώσει και ακολούθησε η περίοδος των αλλεπάλληλων δανεισμών.

Η Ουρακάν αρχικά, ακολούθησε η Σαν Μαρτίν και τελευταίος του «σταθμός» πριν τον ΟΦΗ ήταν η Αλντοσίβι.

Στον Όμιλο ο λατινοαμερικανός καλείται να δώσει ένα τέλος στην… εποχή της ποδοσφαιρικής του στασιμότητας και να βάλει σε ανοδική τροχιά την καριέρα του.

Είναι κάτι που φυσικά θέλει, μα και μπορεί… Με ταχύτητα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και «γλυκό» αριστερό πόδι, ο Σολίς διαθέτει το «πακέτο» για ν’ ανεβάσει το επίπεδο του στους «ασπρόμαυρους».

Με τις ικανότητες του άνετα προβληματίζει οποιαδήποτε άμυνα, ωστόσο πρέπει να… γυρίσει το διακόπτη για να κοιτάξει ψηλότερα.

Και το θετικό για εκείνον είναι ότι ο ΟΦΗ θα του παρέχει όλες αυτές τις συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να «σκαρφαλώσει» σημαντικά στην ποδοσφαιρική κλίμακα.

Και τα παραδείγματα των Νέιρα και Μεγιάδο θ’ αποτελέσουν, βεβαίως, τον… οδοδείκτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χαρούμενος που θα παίξει στον ΟΦΗ ο Ναζαρίνο»

«Τη Δευτέρα στο Ηράκλειο ο Σολίς»

Έρχεται για τον ΟΦΗ ο Σολίς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.